Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Giannis postavio rekord sezone: Pacersima zabio čak 54 koša

NBA: Milwaukee Bucks at Indiana Pacers
Foto: Trevor Ruszkowski/REUTERS
1/3
10.11.2023.
u 11:38

Pacersi su pobjedom (126-124) preskočili Buckse (5-3) i nalaze se na trećem mjestu Istočne konferencije iza Philadelphije (6-1) i Bostona (5-2). Druga utakmica večeri odigrana je u Areni CDMX u Mexico Cityju, u kojoj su Atlanta Hawksi svladali Orlando Magic sa 120-119

Giannis Antetokounmpo je došao do ovosezonskog rekorda s 54 koša u gostovanju njegovih Milwaukee Bucksa u Indianapolisu, ali su domaći Indiana Pacersi slavili sa 126-124.  Grčki košarkaš je imao 76% šuta (19/25), promašio je samo dva slobodna bacanja (16/18), dodao je svom učinku 12 skokova i tri asistencije, ali su se ključnima za konačan ishod dvoboja pokazale dvije izgubljene lopte, od njih osam koliko ih je imao u utakmici.

Indiana je odlično ušla u utakmicu, već na polovici prve četvrtine imala 18 koševa prednosti, ali su se Bucksi na krilima svog iznimno raspoloženog kapetana polako počeli vraćati, da bi u trećoj četvrtini došli do vodstva. Ono je sredinom zadnje četvrtine bilo i 10 koševa, ali se do kraja dvoboja dogodio novi preokret.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

NBA: Milwaukee Bucks at Indiana Pacers
1/25

Tyrese Haliburton je 89 sekundi prije kraja pogodio tricu kojom su Pacersi poveli 122-121, čime je započeo završnu seriju domaće momčadi od sedam koševa na koje su gosti ostali bez odgovora. Nakon promašene trice Khrisa Middletona, u sljedeća dva napada Giannis je jednu loptu bacio u aut, a drugu mu je ukrao Bennedict Mathurin koji je osam sekundi prije kraja pogodio dva slobodna bacanja za 124-121. Middleton je promašio još jednu tricu nakon koje je Bruce Brown pogodio bacanja za 126-121 i treću uzastopnu pobjedu Pacersa. Middletonova trica na isteku vremena nije mogla promijeniti pobjednika.

Bila je ovo prva ovosezonska utakmica Bucksa u kojoj su bili bez Damiana Lillarda, jer je bivši vođa Portlanda osjetio bolove u mišiću potkoljenice. Milwaukee je imao 53% (46/87) šuta iz igre, ali samo 33% (9/27) za tricu, za razliku od Pacersa koji su pogodili čak 20 trica iz 48 pokušaja (42%).

Prednjačio je najbolji strijelac Indiane Tyrese Haliburton koji je postigao 29 koševa uz 10 asistencija, a pogodio je pet trica iz devet pokušaja. Za šestu pobjedu Pacersa (6-3) u ovoj sezoni velike zasluge ima i Bennedict Mathurin s 26 poena i 11 skokova, dok je centar Myles Turner ubacio 21 koš, gađajući trice 4/9. Po 11 koševa su ubacili Buddy Hield i Bruce Brown, koji je uz to imao i devet skokova te sedam asistencija.

VEZANI ČLANCI:

Pacersi su pobjedom preskočili Buckse (5-3) i nalaze se na trećem mjestu Istočne konferencije iza Philadelphije (6-1) i Bostona (5-2). Druga utakmica večeri odigrana je u Areni CDMX u Mexico Cityju, u kojoj su Atlanta Hawksi svladali Orlando Magic sa 120-119 tricom Dejountea Murrayja 31 sekundu prije kraja dvoboja.

Asistent je u tom napadu bio Trae Young koji je završio dvoboj s 41 košem, osam asistencija i tri ukradene lopte. Jalen Johnson je ubacio 19 poena uz devet skokova, Murray je dodao 16 koševa, a Bogdan Bogdanović 15. Orlando je imao prevlast u skoku, ali su mu presudile trice: Hawksi su pogodili 15 iz 39 pokušaja, a igrači Magica su gađali 10/27.

Sedmoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Jalen Suggs s 21 košem. Paolo Banchero je ubacio 17 poena i imao osam skokova, ali je promašio tricu osam sekundi prije kraja, koja je Orlandu mogla donijeti pobjedu. Po 13 koševa postigli su Markelle Fultz i Moritz Wagner koji je uz to imao i sedam skokova. Atlanta (5-3) je petom pobjedom došla na četvrto mjesto Istočne konferencije, a Orlando je deseti s polovičnim učinkom 4-4, kakav imaju još četiri momčadi (Brooklyn, Miami, New York, Toronto).

VIDEO Američka himna na NFL utakmici u Frankfurtu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije