Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmice Eurokupa

Gdje se u sportu pojavi Bayern, to mora biti dobro

'23.10.2013., Dom sportova,Zagreb - Kosarkaska utakmica 2. kola Eurokupa izmedju KK Cedevita Zagreb i KK Belgacom Spirou Charleroi.  Nolan Smith.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
04.12.2013.
u 13:05

- Njemačka liga možda je, neću sto posto tvrditi, jedna od najorganiziranijih u Europi. Dvorane su nove i uvijek pune

Košarkaši Cedevite i Cibone danas u Eurokupu igraju protiv njemačkih klubova, Oldenburga, odnosno Artlanda. Cedevita u dvorani II. Sportskog doma (18 sati) juri po pobjedu veću od tri razlike za prolaz u drugi krug, dok će Cibona gostovati kod Artlanda (19.30 sati) u utakmici za prestiž jer obje momčadi imaju tek jednu pobjedu i šest poraza.

U ligi 132 stranaca

I dok je hrvatska košarka u Euroligi i Eurokupu zastupljena sa samo dva kluba (Cedevita i Cibona) iz njemačke lige u Euroligi igraju Bamberg i Bayern, a u Eurokupu čak pet klubova (Artland, Oldenburg, Ulm, Alba i Bonn). Nevjerojatan je podatak da u njemačkoj ligi ove sezone igraju 132 strana igrača, što znači da svaka od 18 momčadi u prosjeku ima po sedam stranaca.

Naravno, dominiraju Amerikanci, kojih je 89, a neki od njih igrali su u NBA ligi, poput Sharreda Forda (Phoenix), Caseya Jacobsena (Phoenix), Jamisona Brewera (Indiana, New York) i Andyja Rautinsa (New York).

- Njemačka liga možda je, neću sto posto tvrditi, jedna od najorganiziranijih u Europi. Dvorane su nove i uvijek pune. Tako je na utakmici Alba – Bayern bilo 15.000 gledatelja. Alba proda 10.000 godišnjih ulaznica. A pojava Bayerna samo je dodatno podigla kvalitetu i budžete klubova. Ma, gdje se pojavi Bayern, to mora biti dobro! Vjerujem da je košarka u Njemačkoj trenutačno druga po popularnosti, iza nogometa, ali ispred rukometa - rekao je Matej Mamić, koji je 2004. igrao za Albu.

Samo dva Hrvata

Njemačka košarka može se pohvaliti dvama europskim klupskim trofejima. Tako je Alba 1995. godine osvojila Kup Radivoja Koraća, a Mitteldeutcher je 2004. godine pobijedio francuski Dijon u finalu Eurokupa.

Alba je prije tri godine bila finalist Eurokupa, a prošle sezone Oldenburg je bio treći u Eurochallenge kupu, dok je Ulm ispao u četvrtfinalu Eurokupa.

Među 132 strana košarkaša igraju i dvojica Hrvata: Leon Radošević u Albi i Hrvoje Kovačević, koji igra za Mitteldeutcher, čiji je trener naš Silvano Poropat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije