Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva koalicija!

Gdje je kičma, Igore? Sad bi u kolo s onima koje je rušio...

\'20.02.2011., hotel Westin, Zagreb - Nakon izvanredne skupstine Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je za predsjednika izabran Igor Stimac, novi predsjednik odrzao je konferenciju za novinare.  Phot
Zeljko Hladika/PIXSELL
10.10.2011.
u 10:15

Ako su Van Basten i Rijkaard postali izbornici bez ijedne vođene utakmice, onda može i neiskusni trener Štimac...

Upomoć, razbojniče! Parafraziram Mamića sa Skupštine HNS-a 17. prosinca 2010. godine kada je u lice Igoru Štimcu sasuo sve što misli o njemu, a sada, deset mjeseci kasnije, pred njim kleči i zove ga da ispravlja njegove brljotine. Ono što je pod Mamićevim pokroviteljstvom upropastio Bilić.

Međutim, sada nije pod povećalom Mamić, koji bi u kolo i s crnim vragom samo da zaštiti svoje interese, nego Štimac, čija je kičma očito dovoljno savitljiva samo da bi izašao iz anonimnosti, da bi opet privukao reflektore. A gdje su principi, Igore, gdje je sada odlučan stav – nikad pod ruku s Mamićem? Kao u jesen 2009. godine, kada ste nakon sastanka na Tuškancu glatko odbili Zdravkovu ponudu za preuzimanje reprezentacije.

I što će na sve reći koalicijski partneri, svi oni suspendirani delegati, sva ona "vojska" po terenu koja je ustala protiv "jednoumlja" u HNS-u? Kako ćete im pogledati u oči i reći: "Ja bih sada ipak malo sa Zdravkom, nemojte se ljutiti..."

I kako je sada Štimac odjednom opet trener, a do jučer je bio odlučan funkcionar u odijelu, predsjednički kandidat?

A tko zna, možda taj protuprirodni blud, ta neprincipijelna koalicija Mamić – Štimac nekim čudom iznjedri čudo. Kao što je početnička sreća pogladila Bilića kada je preuzeo nakon Kranjčara, pa smo dvije godine naivno živjeli u uvjerenju da imamo Guardiolu.

Naime, i Štimac je trenerski početnik, bez ijednoga većeg rezultata. Teško mu je pripisati naslov prvaka s Hajdukom kada je vodio samo posljednjih osam kola, izgubio je finale kupa od Rijeke, sa Zagrebom je bio 14. na ljestvici, a spašavajući Cibaliju imao je dvije pobjede u sedam nastupa.

Je li to dovoljno da bi preuzeo Hrvatsku u najdramatičnijim trenucima? Zato što je rođeni vođa, autoritet, faca? Možda, uspjelo je Rijkaardu i Van Bastenu, bez ijedne vođene utakmice, možda uspije i Štimcu...

Komentara 48

TS
to sam ja
13:33 10.10.2011.

izbornik treba biti Zoran Mamić. On jedini zadovoljava uvjete za izbornika repke.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
11:38 10.10.2011.

Decko, ajde oladi!!!!

ČA
čaratan
23:39 10.10.2011.

A javija se pravi kad je u pitanju kicma iliti po hrvatskome,Dasovicu kraljeznica.Kladim se da ti pripadas skupini bezkraljeznjaka,jel tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije