Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI NA BROJU Sve reprezentacije skupine A pristigle su u Osijek

Gaučosima se suprotstavila magla

17.01.2009.
u 09:57

Prtljagu su u petak u hotelu Osijek raspakirale i posljednje reprezentacije skupine A svjetskog rukometnog prvenstva.

Puljezević: Kao kod kuće
U četvrtak navečer u sobe su ušli Slovaci, svoje su ključeve na recepciji jučer oko podneva preuzeli Argentinci, a sat vremena kasnije i Mađari.

Gauči su, inače, u Osijek stigli obilaznim putem, preko Splita. Naime, njihov je zrakoplov zbog magle u zagrebačkoj zračnoj luci preusmjeren na najbliži aerodrom, onaj splitski, pa su u osječku bazu stigli s gotovo pola dana kašnjenja, slomljeni poslije vožnje kroz Hrvatsku autobusom. Možda neočekivano, ali i mađarsku vrstu nije dočekao nitko do protokola i nekolicine novinara. Ipak, prava najezda mađarskih navijača, prema najavama njih čak dvije tisuće, u Osijeku se očekuje već sutra. O euforiji koja uoči SP-a vlada kod naših sjevernih susjeda, a koje od dvorane Gradski vrt dijeli tek sat i pol vožnje, svjedoči vratar Nenad Puljezević.

- Jagma za ulaznicama je ogromna. Pogotovu za utakmicu s Francuzima, koja je, koliko znam, rasprodana. Ne dvojim da će nam to biti veliki plus i da ćemo se zbog toga u Hrvatskoj osjećati kao kod kuće - kaže Puljezević.

Inače, osim po nekoliko jedva uočljivih policajaca, život u bazi svih šest reprezentacija osječke skupine naizgled se odvija po svakodnevnoj rutini.

Nezahtjevni gosti
Sudeći po tome da nikakvih posebnih želja nije bilo, hotel Osijek u idućih će tjedan dana ugostiti ne pretjerano zahtjevne goste.

Zasad jedini zahtjev hotelskom osoblju postavili su olimpijski prvaci Francuzi zatraživši u predvorju na svome katu četiri dodatna stolca. Međutim, svjetsko prvenstvo kao da je zaobišlo i sam grad, radi čega su organizatori posljednjih dana morali trpjeti dosta kritika.

Osim stare jezgre Tvrđe, koja će biti središte grada za trajanja SP-a, u gradu je teško primijetiti da se događa nešto veliko.

- Još nismo dobili sav materijal od HRS-a, a to nije dobro. A zastave koje smo dobili, postavili smo po gradu - kaže član organizacijskog odbora SP-a Alen Prnjat.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije