Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Uzbekistanu

Gabrijel Veočić dominantnom pobjedom izborio osminu finala Svjeskog prvenstva u boksu

Finale prvenstva Hrvatske u boksu, Gabrijel Veočić - Damir Plantić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
05.05.2023.
u 17:15

Meč osmine finala će boksati u utorak, 9. svibnja, a odmah sljedeći dan, u srijedu 10. svibnja na rasporedu su četvrtfinala u poluteškoj kategoriji. Najiskusniji hrvatski reprezentativac i prvak u teškoj kategoriji, Marko Čalić (35) nije se uspio plasirati u osminu finala

Hrvatski boksač u poluteškoj kategoriji do 80 kilograma Gabrijel Veočić izborio je drugu pobjedu i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u uzbekistanskome Taškentu.

Gabrijel Veočić je u svom stilu, dominantno i uvjerljivo jednoglasnom odlukom u sve tri runde svladao Jeronea Ennisa s Jamajke.Totalnu dominaciju Brođanina zorno prikazuje krajnji rezultat - tri suca bodovali su meč 30-26, jedan sa 30-25, a jedan čak s razlikom 30-24.

Beočić će se u osmini finala boriti protiv jednog od nositelja, Kirgistanca Omurbeka Bekzhigita koji je svladao reprezentativca Grčke Tsamalidisa.

Meč osmine finala Veočić će boksati u utorak, 9. svibnja, a odmah sljedeći dan, u srijedu 10. svibnja na rasporedu su četvrtfinala u poluteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u Taškentu. Najiskusniji hrvatski reprezentativac i prvak u teškoj kategoriji, Puljanin Marko Čalić (35) nije se uspio plasirati u osminu finala. 

Čalić je izgubio meč 1/16 finala protiv Kineza Hana Xuezhena podijeljenom odlukom sudaca 4-1.Iskusnom Čaliću koji se vratio u olimpijski boks iz profi-ringa u kojem je pobijedio 14 puta u 15 profi-mečeva, koban je bio snažni Kinez kao i superteškašu Luki Pratljačiću koji je od kineskog boksača izgubio u prvom kolu.U izjednačenom meču sve runde završile su podijeljenim odlukama.

VIDEO: Ronaldo u Arabiji neće biti još dugo: Legendarni igrač se vraća u Real Madrid!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije