Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Furija opet brončana! Minutu prije kraja srušili Egipćane

Handball - Men - Bronze medal match - Egypt v Spain
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.08.2021.
u 13:30

Za zlatnu medalju, kao i prije pet godina u Rio de Janeiru, borit će se Danska i Francuska, a finale započinje u 14 sati.

Rukometaši Španjolske po četvrti put u svojoj povijesti osvojili su brončano odličje na olimpijskim igrama, na kojima nikad nisu zaigrali u finalu, a za broncu u Tokiju pobijedili su reprezentaciju Egipta s 33-31 (19-16).

Egipćani su bili ravnopravan suparnik, iako su veći dio utakmice hvatali zaostatak za iskusnim Španjolcima. Pobjednik je odlučen u završnici, kad je minutu i šest sekundi prije kraja Alex Dujshebaev pogodio za 32-30.

Handball - Men - Bronze medal match - Egypt v Spain Tokyo 2020 Olympics - Handball - Men - Bronze medal match - Egypt v Spain - Yoyogi National Stadium - Tokyo, Japan - August 7, 2021. Team members of Spain pose after winning bronze REUTERS/Siphiwe Sibeko SIPHIWE SIBEKO
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Najbolji španjolski strijelac bio je Aleix Gomez s osam pogodaka, šest ih je postigao Antonio Garcia, a pet Alex Dujshebaev. Egipćane su sa po sedam pogodaka predvodili Ahmed El-Ahmar i Mohamed Shebib.

Osim u Tokiju, Španjolci su brončano olimpijsko odličje osvojili i 1996. u Atlanti, 2000. u Sydneyju te 2008. u Pekingu.

Za zlatnu medalju, kao i prije pet godina u Rio de Janeiru, borit će se Danska i Francuska, a finale započinje u 14 sati. 

>> Pogledajte: Spektakularni doček za srebrnog Srbića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije