Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE OD 14:00

Karabatić i društvo jurišaju na 4. uzastopnu olimpijsku medalju

07.08.2021.
u 13:00

Uz Karabatića, Abaloa i Guigoua, četiri olimpijske medalje ima još samo legendarni ruski vratar Andrej Lavrov

Rukometaši Francuske i Danske odlučit će tko će biti novi olimpijski prvak. Finale je zakazano za danas s početkom u 14 sati po europskom vremenu. Francuska je četvrti put zaredom u finalu. Dvaput su osvojili zlato (2008. i 2012.), a prije pet godina u Riju su ih u finalu pobijedili upravo Danci (26:28).

Osvoji li Francuska treće zlato, onda će izbiti na prvo mjesto zemalja koje su osvojile najviše zlatnih medalja na muškim rukometnim turnirima koji se igraju od 1972. godine. Uz Francusku po dva naslova imaju bivši Sovjetski Savez (1976. i 1988.), bivša Jugoslavija (1972. i 1984.) i Hrvatska (1996. i 2004). Ovom društvu pridružit će se Danska, ako osvoji zlato.

Plasmanom u finale u povijest su se upisali Nikola Karabatić, Michael Guigou i Luc Abalo. Naime, oni će osvojiti medalju na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama. Četiri medalje ima legendarni ruski golman Andrej Lavrov, ali on ih nije uzeo u nizu. Inače, Karabatić je u Tokiju skinuo još jedan rekord kao rukometaš s najviše odigranih utakmica na Igrama.

Vlasnik jednog rekorda postao je i Mikkel Hansen. Sjajni Danac postigao je u polufinalu 12 pogodaka što je najbolji pojedinačni učinak u povijesti Igara.

>>> Pogledajte: Bračni par Sinković o životu, karijeri, uspjesima...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije