Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNE VIJESTI

Francuzi su u polufinalu '98 bili dopingirani?!

\'S.P.-8.7.99. S.P. HRVATSKA - FRANCUSKA-DAVOR SUKER SNIMIO SINISA HANCIC\'
VL
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
25.08.2010.
u 21:47

Zabranjene supstance navodno su nađene u krvi igrača koji su tada igrali u talijanskoj ligi.

Jean-Pierre Paclet, bivši liječnik francuske nacionalne vrste, u svojoj novoj knjizi ''L'Implosion'' otkriva što se zapravo godinama događalo iza kulisa i zašto je došlo do raspada unutar velike nogometne sile.

On je s Tricolorima radio od 2004. do 2008., no piše i o onome što se događalo i prije nego što je bio na dužnosti. Ono što najviše odzvanja je navod da je generacija iz 1998., upravo ona koja je porazila Hrvatsku u polufinalu Mundijala - bila dopingirana!

Piše kako su tada obavljeni testovi na zabranjene supstance te kako su kod nekoliko igrača dali pozitivne rezultate. U uzorcima crvenih krvnih zrnaca zvijezda iz Serije A, navodno, bilo je hormona koji pospješuje snagu. Tada su u Italiji igrali Candela, Djorkaeff i Boghossian te nositelji igre Zidane, Deschamps i Thuram.

Paclet je, osim u knjizi, s pričom 'izašao' u poznati list Le Parisien, a nije to prije napravio, kaže, jer nije bio potpuno siguran. Izazvalo je to reakcije te se brzo oglasio i liječnik koji je za vrijeme SP-a u Francuskoj radio s momčadi.

- Za mene je to hrpa besmislica jer na kraju sezone uzorci krvi znaju biti pomalo čudno. Sve je bilo normalno, a izjave u njegovoj knjizi nemaju nikakvu osnovu. Ja imam dokaze, sve sam sačuvao - kazao je Jean-Marcel Ferret.

Podršku mu je da aktualni trener, a tada igrač Laurent Blanc.

- To je laž. Nemojmo pričati o stvarima koje se nisu dogodile.

Komentara 13

DU
Deleted user
22:37 25.08.2010.

Hmm... u Italiji su tada igrali i Zidane, Deschamp(Juventus) i Turam(Parma).

KR
krilnik2
23:28 25.08.2010.

Mislim da je drogiran bio Boban koji je progutao izjednacujuci gol!

OB
-obrisani-
22:24 25.08.2010.

Eto ti ga sad ,sad on ima sto je sacuvao i onaj laze .... Tko ce znati koji od njih istinu kaze ,a tko laze ... Istina je da je Henry igrao rukom protiv Irske,i onda ste lagali,a on je ipak sam na SP-u priznao, da je igrao rukom... :-))...Priznajte ,necemo vam nista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije