Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI POLJAK

FOTO Završio na ulici, pao u alkoholnu komu, a svi su mu proricali vrhunsku karijeru

Twitter
24.05.2022.
u 14:58

Bio je smješten na liječenje u jednu kliniku. Kada je došao sebi, uništio je sve u sobi i napao osoblje, pa je nakon toga završio na ulici. U 29. godini zaigrao je za jednog poljskog drugoligaša. Suigračima je tada priznao da je prvi put nakon sedam godina trijezan

Dok je Robert Lewandowski u trećoj ligi Poljske pokušavao dokazati svoju kvalitetu, jedan je drugi igrač u Legiji i mlađim uzrastima reprezentacije Poljske ostavljao sve bez teksta. Riječ je o Dawidu Janczyku (34), napadaču koji je 2006. godine slovio kao najveći talent poljskog nogometa. Janczyk je igrao fantastično za reprezentaciju Poljske, a bio je u idealnoj momčadi Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Legenda Legije, Lucjan Brychczy, govorio je o njemu kao najvećem talentu u klupskoj povijesti, a koliko je bio dobar, dovoljno govori i činjenica da je tadašnji trener Jose Mourinho tražio od kluba da ga dovede u London. Međutim, on je htio ostati u Legiji.  Lewa je tada bio u trećoj ligi, a Janczyka su htjeli europski velikani. No on je odlučio nastavi karijeru u CSKA iz Moskve, a odlazak u Rusiju bio je velika greška. Nije pretjerano igrao, a odao se i poroku – alkoholu.

Nakon toga je uslijedila posudba, ali iako je tamo i igrao, već ga je zahvatila ovisnost o alkoholu, a njegovo problematično ponašanje skupo ga je stajalo. Pravio je razne incidente, svađao se s trenerima, suigračima. Vratio se u CSKA, međutim, zbog loše kondicije i problema sa alkoholom ni tamo ga više nisu željeli. Jedne noći toliko je pretjerao s pićem da je završio u komi.

Bio je smješten na liječenje u jednu kliniku. Kada je došao sebi, uništio je sve u sobi i napao osoblje, pa je nakon toga završio na ulici. U 29. godini zaigrao je za jednog poljskog drugoligaša. Suigračima je tada priznao da je prvi put nakon sedam godina trijezan.

Od 2016. do 2018. godine bio je na odvikavanju i napisao je autobiografiju u kojoj je otkrio da je najveću grešku napravio kada je otišao u CSKA. Ipak, ni tada se nije opametio. Već 2019. vratio se starim navikama. Policija ga je pronašla pijanog na ulici. Ležao je na željezničkoj stanici. Prošle godine snimio je video na kojem se vidi kako pijan vozi automobil dok se u pozadini čuju djeca.

"Pijan sam i to mi je O. K." govorio je u spomenutom videu David.

>> Ibrahimović pjeva narodnjak:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije