Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALNO IZDANJE

FOTO Večernji razveselio navijače Dinama: Razgrabili su "Plavu devetku", oduševljen i Ćiro!

Dijeljenje Večernjakove "Plave devetke", specijalnog izdanja povodom 40. godišnjice Dinamova naslova 1982. uoči Dinamove utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
01.05.2022.
u 19:55

Ooni koji su u nedjelju propustili "Plavu devetku", mogu je dobiti uz izdanje Večernjeg lista za ponedjeljak 2. svibnja.

Navijači Dinama doslovno su razgrabili 5000 primjeraka "Plave devetke" koju je Večernji list izdao povodom 40. godišnjice Dinamova naslova 1982. godine. To specijalno izdanje na 32 stranice dijelili smo besplatno na zagrebačkoj "špici", potom u Maksimiru, a onda i u Kranjčevićevoj ulici uoči utakmice Lokomotive i Dinama.

- Pa ovo je predobro, a posebno će sretni biti naši očevi kad im ovo danas donesemo doma - govorile su dvije mlade djevojke dok su uzimale svoj primjerak na Trgu bana Jelačića.

Ono što nas je posebno razveselilo jest činjenica da je svoj primjerak "Plave devetke" željelo mnogo mladih ljudi, koji nisu uživo doživjeli te posebne trenutke 1982. godine. A uz priče i tekstove koje smo im o toj posebnoj generaciji pripremili, saznat će sve o Ćiri, Zeki, Cici, Mlinki, Štefu i ostalim igračima te pobjedničke plave momčadi.

01.05.2022., Zagreb - Uoci utakmice Lokomotive i Dinama u Kranjcevicevoj ulici Vecernji list dijelio Plavu devetku. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Saznat će kako je Ćiro motivirao igrače, kako su se uspjesi slavili u kultnoj Karaki i Saloonu, tko od suigrača godinama nije pričao, a saznat će i kako je uspjeh Dinama probudio tada usnuli Zagreb, ne samo u sportu, već i u kulturi, glazbi...

- Joj, pa vratili ste me u prošlost, ovaj ću primjerak novina sačuvati među svim rekvizitima i tekstovima koje čuvam iz 1982. godine - rekao nam je gospodin Davor dok je na kavi na Cvjetnom trgu prelistavao "Plavu devetku".

S posebnim guštom primjerak Plave devetke jučer je prelistavao i Miroslav Blažević, možda i najzaslužniji za taj naslov 1982. godine.

- Hvala Večernjaku što je ovako lijepo obilježio 40. godišnjicu našeg uspjeha. Vratili ste me u prošlost na najljepši mogući način!

A oni koji su u nedjelju propustili "Plavu devetku", mogu je dobiti uz izdanje Večernjeg lista za ponedjeljak 2. svibnja.

>>> Bad Blue Boysi napravili show prije utakmice Lokomotive i Dinama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije