Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRONČANA OLIMPIJKA

FOTO Atraktivna Talijanka baca konkurentice u sjenu: "Partijanje" mi je bilo ispred treninga

Foto: Instagram
1/11
16.02.2022.
u 10:59

Dorothea Wierer Corradini uspjela je popularizirati ženski biatlon, ali i usput zaraditi...

Talijanska biatlonka Dorothea Wierer Corradini (31) osvojila je broncu u sprintu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu i zaokupila pažnju veću od prvoplasirane Norvežanke Marte Olsbu Roeiseland i srebrne Elvire Oeberg iz Švedske.

Razlog je, očekivano, njen izgled. Već treće olimpijske igre zaredom ne samo da osvaja broncu, već je i proglašena za jednu od najljepših njenih sudionica.

Ali, u biatlonskom je svijetu popularna i zbog burne prošlosti. Nije se libila tulumariti noći uoči utrka, zbog čega možda nikad nije osvojila zlato. No svejedno ima te tri medalje i samo je jedna od dvije biatlonke koje su uspjele pobijediti bar jednom u svim disciplinama na svjetskim prvenstvima. Jasno je o kolikom se talentu radi i koliki potencijal je još preostao kod Talijanke.

- Dok sam bila mlađa, uvijek mi je "partijanje" bilo na prvom mjestu, a tek onda treninzi - izjavila je u Pjongčangu 2018. Wierer, koja se podosta smirila nakon udaje 2015. za Stefana Corradinija.

Ne treba posebno napominjati da ima najviše fanova na društvenim mrežama, bar kad se radi o ženskom biatlona. Riječ je o njih više od 600.000. Također, svjesna da u biatlonu nije novac kojim bi nakon karijere mogla živjeti bezbrižno, koristi slavu koju ima i pokrenula je vlastiti brend skijaške odjeće pod nazivom Doro Style. Uz sve to, ima i 12 sponzora koji se vežu uz njeno ime, a najzvučniji je svakako Red Bull.

Ipak, uz sve pluseve, popularnost i pozitivne detalje, ima i jedan negativan. Na treninge i natjecanja putuje helikopterom, kao što i voli putovati privatnim zrakoplovom. To ne bi bilo toliko sporno da nije gorljiva zagovornica zaštite okoliša pa su takve komfortističke navike itekako kontradiktorne.

Foto: Instagram

Kako god, pomogla je popularizaciji ženskog biatlona pa makar se to dogodilo isključivo jer je, prvenstveno muškom dijelu publike, atraktivna.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:11 16.02.2022.

Prosla priko svega i svakoga pa se udala i posvetila sportu.Pametno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije