Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi napadač

Fiorentina dovela Seferovića kao zamjenu za Mutua

Haris Seferović
AFP
29.01.2010.
u 18:02

Haris Seferović, još uvijek potencijalni nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, inače član U17 švicarske izabrane vrste, novi je napadač Fiorentine.

Mladić koji će u veljači napuniti 18 godina proslavio se tijekom U17 Svjetskog prvenstva koji je završio kao najbolji strijelac s pet pogodaka. Taj epitet ponio je zajedno s Borjom (Španjolska), Emmanuelom (Nigerija) i Gallegosom (Urugvaj). Bio je i jedini strijelac finalne utakmice u kojoj je pobjedom 1:0 protiv Nigerije Švicarska došla do naslova prvaka.

Seferović je u Fiorentinu stigao iz Grasshoppera, kao odgovor talijanskog kluba na suspenziju svoga rumunjskog napadača Adriana Mutua, koji je u razmaku od deset dana dva puta pao na dopinškom testu zbog čega je suspendiran.

Transfer koji će biti realiziran u ponedjeljak nakon što Seferović prođe liječničke pretrage na službenim je internetskim stranicama potvrdila Fiorentina.

Mutu pao i na trećem dopinškom testu, suspendiran do daljnjega

Rumunjski napadač Fiorentine Adrian Mutu pao je na još jednom dopinškom testu, potvrdili su iz Talijanskoga olimpijskog odbora (CONI), a potom ga i suspendirali.

Nakon što je bio pozitivan na dopinškom testu provedenom nakon utakmice 19. kola Serije A u kojoj je njegov klub pobijedio Bari sa 2-1, a on sam je bio strijelac, nalaz 31-godišnjeg nogometaša bio je pozitivan i nakon utakmice odigrane 20. siječnja, odnosno susreta Talijanskog kupa u kojem je Fiorentina sa 3-2 slavila protiv Lazija (Mutu postigao dva pogotka).

Baš kao što je to bio slučaj s utakmicom protiv Barija, koja je odigrana deset dana prije ove s Lazijem, kod Mutua je dokazano korištenje preparata sibutramina, koji pripada skupini lijekova za liječenje pretilosti, točnije daje osjećaj sitosti.

Mutu u petak nije trenirao s ostatkom toskanske momčadi, a upitno je kada će ponovno moći zaigrati za Fiorentinu budući da ga je talijanska antidopinška agencija suspendirala do daljnjega.

Ukupno je ovo treći Mutuov pad na dopinškim testovima. Prvi i najzvučniji bio je onaj u dresu Chelseaja 2004. godine kada je bio suspendiran na sedam mjeseci zbog uporabe kokaina.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:04 29.01.2010.

seferović, ljajić, jovetić... firenza bu zgleda postala SFRJ U-21, jos im samo fali tomečak ili badelj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije