Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavio Hirscher

Veliko iznenađenje: Zubčić sjajan osmi u veleslalomu!

Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Ivan Halar, Hina
03.12.2017.
u 21:43

Filip je zablistao u prvoj vožnji kad je startao kao 21., a na kraju je zauzeo šesto mjesto. U drugoj vožnji najbrži je bio Hirscher dok je naš skijaš postigao drugi rezultat karijere.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je odlično osmo mjesto u veleslalomu Svjetskog kupa voženog u američkom Beaver Creeku. To mu je drugi najbolji rezultat u karijeri nakon sedmog mjesta u Alta Badiji 2014. godine.

Filip je zablistao u prvoj vožnji kad je startao kao 21., a na kraju je zauzeo šesto mjesto sa zaostatkom od 93 stotinke za vodećim Nijemcem Stefanom Luitzom.

U drugoj je pao za dvije pozicije, a na kraju je pobijedio Austrijanac Marcel Hirscher. Norvežanin Henrik Kristoffersen bio je drugi dok je Luitz završio na trećem mjestu.

Filip Zubčić
1/7

"Nisam znao što mogu očekivati, nove su skije pa je moj plan bio ulazak među prvih petnaest. Nakraju je ispao odličan rezultat, konačno sam opet u TOP 10. I ja sam iznenađen jer inače nisam dobar na ovakvim stazama, pa se veselim sljedećoj utrci u Francuskoj, na stazi koja mi više odgovara", kazao je Zubčić. 

Zubčić je zaostao 1.47 sekundi za pobjednikom Austrijancem Marcelom Hirscherom, koji je krenuo s treće pozicije u prvom laufu, a u finalnoj vožnji pomeo konkurenciju. Drugi je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen s velikim zaostatkom od 88 stotinki, a treći vodeći nakon prve vožnje Nijemac Stefan Luitz (+1.03). Hirscheru je to 46. pobjeda u karijeri i 23 u veleslalomu. 

Kako je otpala utrka u Soeldenu krajem listopada, ovo je bio prvi veleslalom sezone pa je Zubčić osmi u poretku discipline s 32 boda, a ukupno je 35. 

U ukupnom poretku vodi Norvežanin Kjetil Jansrud s 249 bodova ispred Aksela Lund Svindala (245) i Švicarca Beata Feuza (208). 

Snježna karavana seli u Europu, gdje će sljedećeg tjedna u francuskom Val d'Iseru biti slalom i veleslalom.

Tijek druge vožnje:

21:41 - Gotovo je! Hirscher je pobijedio, drugi je Kristoffersen dok je Luitz treći. Naš Filip Zubčić završio je na osmom mjestu što mu je drugi najbolji rezultat u karijeri!

21:40 - Krenuo je posljednji današnji natjecatelj - Luitz

21:39 - Ligety je završio svoju vožnju i zauzeo šesto mjesto, a Zubčića je potisnuo na sedmo

21:36 - Sjajni Hirscher preuzeo je vodeće mjesto

21:35 - Zubčić je pao u poretku. Pretekli su ga Feller i Murisier 

21:29 - Filip je u prvom dijelu izgubio 41 stotinku. Kasni 81 stotinku uoči posljednjeg dijela. Zubčić je treći! Bravo Filipe! Skijat će još pet skijača, a bila bi prava senzacija da Zubčić izbori postolje

21:28 - Olsson je treći i sad kreće Zubčić. Ajmooo Filipe!

21:25 - Krenuo je Šveđanin Olsson, a nakon njega vozit će Filip Zubčić

21:24 - Nakon što je Francuz Pinturault bio vodeći prestigao ga je Amerikanac Ford, a potom je vodstvo preuzeo Norvežanin Kristoffersen

21:23 Uključujemo se u drugu vožnju uoči nastupa najboljih skijaša iz prve vožnje. 

-------------------------------

 

Komentara 13

GU
General_U
19:59 03.12.2017.

ako ostane među prvih deset super. sritno filipe!!!

IL
ilijan1a
20:45 03.12.2017.

Bravo Filipez! Gdje se može gleati?

PR
prajdali100
20:45 03.12.2017.

Držimo mu fige.Među 10 super !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije