Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bori se protiv Duboisa

Filip Hrgović uoči meča karijere: Postat ću prvi Hrvat koji je to napravio

Filip Hrgović  vratio se u Zagreb nakon najveće pobjede u karijeri
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
27.03.2024.
u 19:13

– Ne vjerujem da Dubois može sve blokirati, a ako ga pogodi toliko udaraca, neće se moći nositi s tim. Vjerujem da ću u lipnju postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teške kategorije. I onda su mi vrata cijelog svijeta otvorena.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u Miamiju se priprema za sljedeći meč koji bi se trebao dogoditi 1. lipnja na velikoj priredbi u Saudijskoj Arabiji. El Animal bi se u Rijadu trebao boriti protiv Britanca Daniela Duboisa, no još se samo čeka potvrda.

Njihov okršaj trebao bi se naći na priredbi koju predvodi okršaj za apsolutnog prvaka poluteške kategorije između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola, prenosi Croring.

Neporaženi Hrgović iza sebe ima 17 pobjeda (14 nokauta), a lani je zabilježio dvije uvjerljive pobjede protiv Demseyja McKeana i Marka de Morija.

No Dubois je mnogo ozbiljniji protivnik i vrhunski teškaš, koji je prošle godine boksao protiv Oleksandra Usyka u meču za WBA, IBF, WBO i IBO pojas svjetskog prvaka, a izgubio je nokautom u devetoj rundi.

Britanski boksač je u prosincu prošle godine prekidom u desetoj rundi pobijedio Amerikanca Jarrella Millera.

– Pregovori traju, neko vrijeme. Kad sve zbrojim i oduzmem, čeka me najteža borba u karijeri. Prozivam već godinama te borce i želim veliku borbu. Ali meni je to velik pritisak jer u slučaju poraza vraćam se ne deset, nego 20 koraka unatrag i pitanje je kad ću kao Hrvat, borac iz tako male države, dobiti priliku na tako velikoj sceni – rekao je Filip Hrgović u razgovoru za RTL, te dodao:

– Ne vjerujem da Dubois može sve blokirati, a ako ga pogodi toliko udaraca, neće se moći nositi s tim. Vjerujem da ću u lipnju postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teške kategorije. I onda su mi vrata cijelog svijeta otvorena.

Iz IBF-a su poručili kako bi se pobjednik meča Hrgović – Dubois mogao boriti protiv Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka.

Bude li Fury ili Usyk zatražio revanš nakon međusobnog obračuna 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji, tada će IBF pobjedniku oduzeti pojas.

Hrvatski teškaš također ima ulogu zamjenskog borca za meč između Furyja i Usyka, bude li netko od njih dvojice otkazao borbu za apsolutnog prvaka teške kategorije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije