Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometna suradnja

Festival rukometa iz Poreča Južnokorejci će kopirati

20.09.2019.
u 08:47

Poseban gost prilikom potpisivanja ugovora bio je Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne muške reprezentacije

Hrvatski rukometni savez i rukometni savez Južne Koreje potpisali su u Sheratonu ugovor o višegodišnjoj suradnji.

Prvi oblik suradnje dogodit će se u svibnju sljedeće godine kada će desetak trenera iz Južne Koreje gostovati na Festivalu rukometa u Poreču.

1/5

– Njima se ideja Festivala rukometa toliko dopala da će projekt doslovce kopirati u Južnu Koreju. Sviđa im se što se sve događa na jednom mjestu – rekla je Lidija Bojić Čačić, instruktorica HRS-a.

Poseban gost prilikom potpisivanja ugovora bio je Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne muške reprezentacije.

– Rukometni savez Južne Koreje jedan je od najvećih i najjačih u Aziji. Naš Savez je jedna od uglednijih u Europi. I jedni i drugi iza sebe imamo vrhunske rezultate na velikim natjecanjima. Hrvatska se može pohvaliti da je od samostalnosti osvojila 21 medalju na velikim rukometnim natjecanjima – istaknuo je Lino Červar.

U Hrvatskoj je muški rukomet puno uspješniji od ženskog, dok je u Južnoj Koreji obrnuto. Rukometašice Južne Koreje bile su dvaput olimpijske pobjednice, 1988. i 1992. godine. Bile su triput srebrne i jednom brončane na Igrama. Na svjetskim prvenstvima Južnokorejke imaju jedno zlato (1995.) i jednu broncu (2003.). Muška reprezentacija osvojila je tek olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine.

Nakon svečanosti nastavljeno je ugodno druženje u kojem su rukometne priče izmijenila trojica trenera – Lino Červar (izbornik Hrvatske), Hrvoje Horvat (trener Nexea) i Davor Rokavec (pomoćni trener PPD Zagreba).

– Uskoro će okupljanje reprezentacije za prijateljske susrete protiv Njemačke. Pratim sve kandidate, evo počela je i Liga prvaka. Gledao sam Kuduza koji je u prvom kolu postigao šest pogodaka za Dinamo iz Bukurešta. Ne znam hoće li Jakov Vranković biti spreman za listopad, a drago mi je da je Šebetić koji igra za francuski Tremblay krenuo odlično u sezoni – rekao je Červar.

Hrvoje Horvat čeka ždrijeb skupina Kupa EHF-a.

– Nadam se da ćemo ove sezone proći na završni turnir – istaknuo je trener Našičana. 

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije