Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Fantastični Olić nosio Bayern do pobjede

Ivica Olić
AFP
08.12.2009.
u 22:52

U velikom su stilu nogometaši Bayerna odigrali svoju najbolju utakmicu sezone, i to u najvažnijem trenutku. Pobijedili su Juventus 4:1 u Torinu u presudnoj utakmici 6. kola Lige prvaka.

Pobjedom su Bavarci spasili trenera Louisa van Gaala, sezonu uopće, ali i čistih 20 milijuna eura, koliko bi klub izgubio u slučaju ispadanja. Juventus, koji je trebao remi za prolaz u osminu finala, i to osokoljen subotnjom prvenstvenom pobjedom (2:1) nad Interom, tek će početi računati vlastite gubitke.

Na njima ponajviše imaju zahvaliti Ivici Oliću, superraspoloženom hrvatskom napadaču i njihovu nesuđenom pojačanju, koji ih je izlagao torturi od prve do 79. minute utakmice, kada je izašao iscrpljen od igre u kojoj se nije štedio.

Već u 12. minuti Olić je glavom pogodio vratnicu Buffonovih vrata. Nakon što je u 19. David Trezeguet doveo domaće u vodstvo sjajnim pogotkom na asistenciju Claudija Marchisija zahvativši loptu poluvolejem u letu, Olić je na asistenciju Danijela Pranjića iznudio jedanaesterac u 30. minuti u duelu s Martinom Caseresom. Sigurno je, zastavši u trku poput Roberta Prosinečkog, penal realizirao vratar Bavaraca Hans-Jörg Butt.

Slomili su Nijemci iscrpljene Talijane u drugom poluvremenu. Olić je u 52. zabio nakon što mu je Gianluigi Buffon servirao odbijanac na lijevu nogu poslije udarca glavom Martina Demichelisa. S desne je strane Argentincu nabacio kapetan Marc van Bommel. Olić je naposlijetku rutinski realizirao prigodu.

U završnici su Van Gaalovi igrači potvrdili pobjedu pogocim Gomeza i Ukrajinca Timoščuka, koji je u 79. minuti zamijenio Olića. Buffon nije imao svoj dan.

Važno je da je Bayern do impresivne pobjede došao bez ozlijeđenog Riberyja, odbačenog Tonija, a praktički i bez Arjena Robbena, koji je u 73. minuti zamijenio Hrvata Danijela Pranjića.

Bayern će u osminu finala uz Bordeaux, koji je prvo mjesto u skupini potvrdio rutinskom pobjedom (1:0) u Haifi protiv domaćeg Maccabija. Jedini je pogodak na utakmici krasnim udarcem u 13. minuti zabio Brazilac Jussie na asistenciju Abdoua Traorea s desnog krila. Maccabi je jedina momčad ove sezone u Ligi prvaka koja u šest utakmica u skupini A nije uspjela zabiti niti pogotka. Primili su osam.

Skupina A, 6. kolo:

Juventus – Bayern 1-4 (Trezeguet 19 / Butt 30-11m, Olić 52, Gomez 83, Timoščuk 90+2)
Maccabi Haifa – Bordeaux 0-1 (Jussie 13)

Ljestvica:
1. Bordeaux 6 5 1 0 9-2 16
2. Bayern 6 3 1 2 9-5 10
3. Juventus 6 2 2 2 4-7 8
4. Maccabi Haifa FC 6 0 0 6 0-8 0

 

Komentara 3

AN
Andreeejjj
00:41 09.12.2009.

SRPSKI BLIC: ČIRO U pauzi snimanja posetio vas je Radomir Antić, selektor „orlova“? - Siguran sam da će moj prijatelj Antara napraviti veliki rezultat na Mondijalu. Bićete šampioni sveta! Kunem se, nisam ljubomoran, od srca želim Srbiji da bude prvak,k, priznajem da je Antić bolji trener od mene. Pa, vi to možete, kakvu samo ekipu imate! Nemce bi trebalo da pregazite, da ih otresete levom rukom!

AN
Andreeejjj
00:43 09.12.2009.

Bravooooooooooo OLA KRALJU... Uvijek igras do zadnjeg atoma, svaka ti cast MAJSTORE! Samo da te jos zdravlje sluzi i dozivis stotu!

MA
matina
23:43 08.12.2009.

ola ola ola svaka ti cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije