Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U17 SP U HRVANJU

Fantastična Hrvatica u finalu: Nakon europskog, sigurno korača i ka svjetskom zlatu

Veronika Vilk
Foto: Hrvatski hrvački savez
1/6
03.08.2023.
u 17:55

U polufinalu finalu Vilk je pobijedila Srpkinju Evelin Ujhelji rezultatom 6:2, a u finalu ovoga petka u 17 sati čeka ju indijska reprezentativka Srishti. Vilk je i prva osvajačica europskog zlata u hrvatskom ženskom hrvanju. Taj uspjeh postigla je ranije ove godine u Tirani

Hrvatska reprezentativka u hrvanju Veronika Vilk (17) plasirala se u finale je Svjetskog prvenstva od 17 godina. Članica HK " Slatina" natječe u kategoriji do 69 kilograma. "Sretno Veronika i idemo do zlata", napisali su iz Hrvatskog hrvačkog saveza.

U polufinalu finalu Vilk je pobijedila Srpkinju Evelin Ujhelji rezultatom 6:2, a tom je pobjedom izborila i sutrašnje finale protiv reprezentativke Indije Srishti. Finale je na rasporedu u petak od 17 sati, a prijenos možete pratiti na stranicama UWW-a.

GALERIJA Veronika Vilk ušla u finale U17 Svjetskog prvenstva u hrvanju

Veronika Vilk
1/6

Podsjetimo, Vilk je i ranije postizala značajne uspjehe, kako osobne, tako i za hrvatsko žensko hrvanje. Na Prvenstvu Europe do 17 godina osvojila je prvo europsko zlato u povijesti hrvatskog ženskog hrvanja

VEZANI ČLANCI:

Tada je do zlata došla s četiri pobjede, sve četiri tušem. Isto je učinila i u finalu protiv Turkinje Elif Kurt koju su njeni treneri nauljili da bi Vilk što teže došla do hvata. Na putu do zlata je u prvom kolu, kod rezultata 3:0, tuširala Litavku Stanelyte, a u drugom, kod 4:0, Mađaricu Kollar. U polufinalu je pobijedila Srpkinju Ujhelji koju je tuširala pri uvjerljivom vodstvu od 5:0.

VIDEO Veronika Vilk nakon osvajanja zlata u Tirani

Komentara 1

Avatar Psychlist
Psychlist
20:22 03.08.2023.

Bravo, impresivno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije