Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISALI VALCKE I INFANTINO
Povratak na članak

Evo što su Fifa i Uefa poručile HNS-u o rješenju Sportske inspekcije

– Fifa i Uefa moraju jasno naglasiti da u skladu s pravilnicima o licenciranju klubova Fife i Uefe nadležnosti povezane s licenciranjem klubova pripadaju isključivo HNS-u i nijednoj drugoj vanjskoj strani – stajalište je Fife i Uefe.

Komentari 40

Avatar mlijeko
mlijeko
12:26 10.03.2014.

I kako dalje... Nogometni savez je nezavisna institucija i u takmičenje koje provodi HNS nemauplitanja politike. Ali to neće spriječiti raznorazne Jovanovićeda uništavaju sve po redu. Krajnja konzekvenca će biti nesudjelovanje reprezentacije u budućim kvalifikacijama i klubova u evropskim takmičenjima. I to bi bio dobro. Jovanovići bi konačno postigli ono što im je i cilj. Izolacija svega u ovoj državi. Bilo bi bolje da se Jovanović brine kako unaprijediti školski sustav i kako povući sredstva iz EU ...ali to nije njegov partijski zadatak...

VL
D2
Dubravko_23
12:57 10.03.2014.

Problem je u tome, što se Sportska inspekcija uhvatila krivih stvari, za koje zaista nema nikakvu pravnu nadležnost. To im je bila jedina slamka, jer drugdje nisu ništa mogli naći...meni je samo žao što se dotični resorni ministar tako revnoo nije pobrinuo za učitelje, profesore, mlade znanstvenike koje svojom politikom gura preko granice...da je toliko energije uložio u bolji obrazovni i znanstveni sustav, koliko u hvatanje vještica, možda bi nešto od svega i bilo.

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:42 10.03.2014.

Sada će onaj gedžo poludit.Još su mu trebali zabraniti da da koristi riječ "tegovi".Ali to će možda riješiti MOO.

VL
GI
gismund
12:28 10.03.2014.

auuuu, koji je ovo politički šamar jovanoviću!

VL
JO
jolly
13:11 10.03.2014.

FIFA i UEFA ne dopuštaju mješanje politike u rad nogometnih saveza. Sjetimo se svojedobno Rumunjske i Bugarske, a i nekih afričkih zemalja. Jovanović je svjestan, kako njegovi potezi mogu izazvati izbacivanje Hrvatske iz međunarodnih natjecanja i očito mu je to i cilj.

VL
ZW
zweistein
13:04 10.03.2014.

jedva čekam "izbore" u dinamo po naputku ZZD ( zaim-zoran-draža ) pregazit će ih maminjo ko ćiro onaj potok

VL
MP
marko.polo.33046
13:02 10.03.2014.

Ode Jovanović u močvaru lovit prepelice....

VL
DU
Deleted user
13:25 10.03.2014.

Sve u svemu najmlađa državna inspekcija se u samom startu izblamirala. Kontraefekt je da je se u daljem radu neće doživljavati ozbiljno.

VL
JU
juma
13:29 10.03.2014.

Za sve one koji se imalo razumiju u zakone i pravni sustav, ovo pismo Uefe nije nikakvo iznenadjenje, već sasvim očekivano tumačenje propisa na kojima funkcioniraju nogometne organizacije u svim zemljama svijeta. Za one druge ne vrijedi objašnjavati, jer njima nije jasno da je HNS neovisna institucija, koja s ministarstvom i vladom RH nema apsolutno ništa, niti ministarstvo ima pravo odredjivati sustav natjecanja i načine na koji se klubovi licenciraju, a niti način na koji savez bira svoje čelnike. To su ingerencije Uefe i tu je sve jasno. Država se ima pravo uplitati samo kada je riječ o krivičnim djelima i kriminalu, a to nisu našli. Dakle gospodine ministre, prste dalje od hrvatskog nogometa. Vi imate rezervnu reprezentaciju za koju možete navijati, mi ne. Osim toga i da nas izbace iz natjecanja, opet ne postižete ništa, jer se u Uefu možemo vratiti samo kad ispunimo njihove uvjete. Dakle kad tad mi opet moramo moliti njih, a ne oni nas.

VL
BU
budagigo
13:55 10.03.2014.

država hrvatska ne daje lipona hns-u osim ako misliš na stranku hns ti dolje što spominješ sir olivera.

VL
DU
Deleted user
13:29 10.03.2014.

Glavno obilježje ove vlasti je arogancija i silništvo, a to se najbolje ogleda u prigodnom utemeljivanju sportske inspekcije od koje se očekuju spektakularni rezultati i to odmah. Trebalo bi sa malo više šlifa i pameti isušivati močvaru.

VL
Avatar mohito
mohito
14:11 10.03.2014.

ovdje se radi samo o jednoj stvari a to je licenciranje klubova - licenciranje klubova nije pod jurisdikcijom ministarstarstva niti postoje nekakakvi "drzavni zakoni" kojima je regulirano licenciranje klubova - istina je da hns mora postivati zakone drzave hrvatske i to niti fifa niti ni uefa ne spore, ali dio internih djelatnosti je reguliran fifinim i uefinim pravilnikom i u jusdikciji je iskljucivo hns-a uz kontrolu fife i uefe - cak je i pravnik brlekovic (veliki protivnik sadasnjeg hns-a) izjavio da je ova hajka na licence koje su cak u medjuvremenu istekle (dakle ne vrijede vec barem 4 godine ) smijesna - medjutim na osnovu toga je jovanovic zapovijedio hns-u da ukine nove licence lokosa, sta je cista pravno neutemeljena besmislica, ali povlaci sankcije za sukera i vrbanovica ako to ne poslusaju…jovanovic i njegovi inspektori nisu uspjeli naci nista drugo nego su se primili tih odavno nevazecih licenci, na st nemaju nikakvo pravo i na osnovu toga zapovijedili nesta jos besmislenije ili ce kaznit vodstvo hns-a…stvarno glupo, ali ce to sud u dogledno vrijeme rijesit, pa ce jovanovic opet bit prisiljen podvit rep….

VL
LU
ludvig989
13:23 10.03.2014.

Još jedan pucanj Jovanovića u prazno, bravo ministre!!!

VL
Avatar mohito
mohito
13:23 10.03.2014.

problem s jovanovicem je sta je izborna godina i taj je nesposobni politikant pokrenuo svu masineriju da bi se umilio izbornoj bazi, posebno u splitu i okolici - njegova strategija je rusenje mamica sta bi mu priskrbilo puno politickih poena, ali kako nema nikakvu municiju za direktni napad, odlucil je napast s jedne strane pomocu svojih skojevaca iz zzd-a a s druge po licenciranju, ali posebno lokomotive, (makar recimo ni hajduk zbog dugova ne ispunjava uvjete vec godinama) - njemu je nebitno ako to izazove probleme zbog koji ce nas uefa i fifa kaznit zbog uplitanja politike - ovaj odgovor uefe i fife bi trebal bit upozorenje jovanovicu da se prestane uplitat u ono sta nije u njegovoj nadleznosti ali sumljam da ce ga bit briga za moguce posljedice, njemu je sad najbitnije skupit politicke poene pod svaku cijenu...

VL
BU
budagigo
13:49 10.03.2014.

ma kakav zzd ma kakvi izbori njima se mora zabraniti ikakvo glasanje,a kada se več pozivaju na barcu,bayern,isl.klubove onda se večini likova koji se šlepaju uz zzd i udruge navijača mora zabraniti ulaz na stadion pošto je klub isplačao stotine tisuča pa i koji milijun kuna kazni za njihova iživljavanja.tako bi to napravili u barci,bayernu...novi primjer jučer iz koprivnice.iako je njima torcida i njihovo upadanje u hajduk uzor moraju znati da se večina navijača hajduka smatra torcidom,dok se večina dinamovaca smatraju dinamovcima,a ne bbb-ima i dinamo je postojao puno prije 1986.g. tako da zzd i bbb nemaju nikakvo pravo galamiti da su oni dinamo,oni su jedan maleni doduše glasni dio.ako nisu zadovoljni mogu opet njih 500 u kino mosor kao i za bojkota(u kojemu nikome nisu falili niti je itko pustio suzu za njima)gledati utakmice i neka se ne brinu o ispunjenosti stadiona samo neka uživaju u velikom platnu.usput imam godišnju ulaznicu i idem kad mi se ide i nikakav mi zzd i bbb neče propisivati kako ču ja navijati i voljeti svoj dinamo.i uvijek ču kupiti godišnju ulaznicu za svoj klub pa makar ne otišao niti najednu utakmicu,a vaši me degutantni performansi uopče ne zanimaju niti sam ih željan.

VL
DU
Deleted user
14:54 10.03.2014.

Plantago Izvršna vlast sasvim dobro živi. Ovdje je glavni problem što se izvršna vlast (ministarstvo) krenula pačat u interese druge sinekure (HNS). To remeti ravnotežu u svemiru i zato su nastale ove poteškoće. Ministar može kinjiti svoje podanike profesore, alii se ne može petljati u druge stupove vlasti (HNS, pravosuđe..) jer onda odmah nastaju problemi. Istina je da ista imena u sportu kruže 10, 20 pa i više godinama jednako kao u pravosuđu i nevladinim udrugama. Mehanizmima vladanja u tim sferama upravljaju moćne sile. Korjenite promjene su moguće samo prilikom značajnih društvenih lomova kao što je rat, revolucija i sl., pa ni onda. Eto npr. pogledajmo koliko u vladajućoj eliti ima potomaka oligarha iz socijalizma.

VL
DU
Deleted user
14:37 10.03.2014.

Tako je. Izvršnu vlast se osvoji na izborima i onda vladajući rade što ih je volja dok ne dođu drugi izbori. Sudska vlast je moćnija - to je kasta koja nikad ne silazi s vlasti. Zakonodavna, to su likovi kojii koji sjede u Saboru uživaju u dobrim plaćama i povlasticama i služe u korist sudske i izvršne vlasti. Pored ovih ima čitav niz malih sinekura npr. neovisno sveučilište.. udruge.. i sl. u koje se također nitko ne smije dirat. Tako je RH uređena, tako to ide kod nas.

VL
DU
Deleted user
14:14 10.03.2014.

Plantago To je u RH sve dozvoljeno. Slično fukcionira pravosuđe RH koje ima famoznu NEOVISNOST PRAVOSUĐA. HNS je dio FIFA-e i oni ne podliježu propisima RH, nego mogu radit što ih je volja dok se ne bave raspačavanjem droge iliili sličnim kriminalom.

VL
LE
lepi77
12:55 10.03.2014.

hns nije niti jednom poreko nalaz sportske inspekcije. samo ih kao smeta da se politika mješa u sport.znači priznaju da muljaju, samo kažu ne smijete nas dirati. a i inače nisam čuo veću glupost. ko bi trebao nadzirat hns? moždada neka komisija koju će opet oformiti taj isti hns? to kao da je sport na amatarskoj razini pa se ne smije miješati politika. kakve odvratne, kriminalne face, gade mi se...

VL
NB
Navrnuti Bracanin
13:46 10.03.2014.

Pa to je fantastično. Fifa i Uefa dozvoljavaju republici Hrvatskoj samo da utrpa lovu u blagajnu HNS-a. Pa tome se nebi domislio ni Sir Oliver!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.