Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon gotovo šest godina

Evo što bi Ivanišević mogao raditi nakon što mu je Đoković uručio otkaz

Umag: Goran Ivanišević, bivši tenisač i trener
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
28.03.2024.
u 08:00

Činjenica je da svi vrhunski igrači već imaju trenere. Ivanišević je kao trener surađivao samo s jednim našim igračem – Marinom Čilićem. E, sad, ima tu niz talenata kojima bi Ivaniševići savjeti itekako dobro došli. Prvi u mislima je Dino Prižmić.

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića, suradnja je prekinuta nakon gotovo šest godina. Ivanišević i Đoković počeli su surađivati u srpnju 2019. godine, najprije je Goran trenersku ulogu dijelio s Marianom Vajdom, a početkom 2022. postao je glavni trener.

Zajedno osvojili 12 Grand Slamova

U tom vremenu Novak je osvojio čak 12 Grand Slam naslova, devet Mastersa, šest turnira Serije 500 i 250 i United Cup sa srpskom reprezentacijom. Iz godine u godinu bio je broj jedan svjetskog tenisa. Iskreno, nekako se ovaj potez Novaka i očekivao. Naime, u posljednje vrijeme Novak je često na svojim mečevima kritizirao svoju ložu, ponajviše Ivaniševića. Tko zna kakvi su tek sukobi bili daleko od očiju javnosti. Činjenica je da Novaku nije sjajno krenula ova sezona, pogotovo ga je pogodilo ispadanje u polufinalu Australian Opena.

Novak je kraj suradnje objavio na svom Instagram profilu. Pomalo čudno jer je red da se takvo što kaže u četiri oka. Možda i jest, to se zasad ne zna.

"Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije posluživanja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo donijeli servis već i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame. Goran i ja prije nekoliko smo dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te", napisao je Đoković.

Naravno, ništa drugo i nije mogao napisati nego lijepe riječi, a Ivanišević je na tu objavu reagirao emojijima – srcem i znakom zahvale.

– Ima sreće i nesreće u zajedničkom radu. Sretan sam što treniram genijalca, najboljeg tenisača svih vremena i jednog od najboljih sportaša ikada. Šteta što se samo pobjede računaju. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Postoji stres. Pet nas je u timu, ali uvijek sam ja za sve kriv – rekao je jednom prilikom Ivanišević o suradnji s Novakom.

Đoković zasad ne razmišlja o novom treneru. To se već jednom dogodilo. Naime, bez glavnog trenera bio je nakon prekida suradnje s Borisom Beckerom.

– Goran je napravio sjajan posao s Đokovićem. Bila je to jako dobra suradnja. Gorane, svaka čast – oglasio se na svom Instagramu Boris Becker.

Srpski mediji nagađaju kako će Đoković u nastavku karijere surađivati s Nenadom Zimonjićem. Što se Ivaniševića tiče, on će sigurno imati jako puno ponuda.

Nakon Čilića – Prižmić?

Goran Ivanišević vjerojatno puca na igrača koji se bori za Grand Slam, no činjenica je da svi vrhunski igrači već imaju trenere. Ivanišević je kao trener surađivao samo s jednim našim igračem – Marinom Čilićem. E, sad, ima tu niz talenata kojima bi Ivaniševići savjeti itekako dobro došli. Prvi u mislima je Dino Prižmić.

 

Komentara 29

Avatar gusjenica
gusjenica
08:44 28.03.2024.

Ima dovoljno para da može ići u ribe i prst u uho.

Avatar volim fritule
volim fritule
09:43 28.03.2024.

ajde koji vam je k..... ja ostao bez posla jedva preživljavao sa Obitelji pa koga briga , bit će i za njega nešta može samo na bolje a i da ne neće umrijeti od gladi

Avatar barba_arba
barba_arba
09:42 28.03.2024.

Mogao bi biti mentalni trener u najvećem hrvatskon nogometnon klubu svih vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije