Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro odluka

Evo koji bi grad mogao biti domaćin finala Davisova kupa

Hrvatska - Francuska
Foto: Dino Stanin/Pixsell
17.09.2018.
u 17:49

Prema neslužbenim informacijama glavni favorit je Lille, u kojem su Francuzi prošle godine pobijedili Belgiju i po deseti put osvojili Davisov kup

Grad domaćin finala Davisova kupa, u kojem će se od 23. do 25. studenoga za trofej boriti tenisači Francuske i Hrvatske, bit će obznanjen 24. rujna, objavili su u ponedjeljak iz Francuskog teniskog saveza (FFT), 

Prema neslužbenim informacijama glavni favorit je Lille, u kojem su Francuzi prošle godine pobijedili Belgiju i po deseti put osvojili Davisov kup. Jedini potencijalni problem oko izbora Lillea i igranja na stadionu Pierre Mauroy, koji se pomičnim krovom pretvara u dvoranu, jest ragbi utakmica koja je na rasporedu tjedan dana prije finala Davisova kupa pa bi to Francuzima onemogućilo postavljanje zemljane podloge, požele li na njoj ugostiti Hrvatsku.  

>> Pogledajte kako su tenisači proslavili pobjedu nad Amerikancima

Za Francuze, koji su branitelji naslova, ovo će biti 19. finale u kojem imaju priliku ponoviti uspjeh generacije "mušketira" iz 1931. i 1932. godine, kad su pobjednički pehar osvajali Henri Cochet, Jean Borotra, Jacques Brugnon i Rene Lacoste.

Francuzima će to ujedno biti i treće finala u posljednjih pet izdanja Davisova kupa.

Hrvatskim tenisačima će to biti treće finale u povijesti, a drugo u posljednja tri izdanja. Ivan Ljubičić i Mario Ančić donijeli su Hrvatskoj pehar 2005. na gostovanju u Bratislavi, a Marin Čilić, Ivo Karlović i Ivan Dodig nisu uspjeli pobijediti Argentinu predvođenu Juanom Martinom del Potrom 2016. u zagrebačkoj Areni.

Oba ta meča igrana su u dvorani na tvrdoj podlozi.

Na takvoj su Francuzi u polufinalu pobijedili oslabljenu španjolsku reprezentaciju, bez ozlijeđenog Rafaela Nadala, a do trećeg boda stigli su već u subotnjoj igri parova. Yannick Noah je na raspolaganju za taj dvoboj imao Lucasa Pouillea (ATP - 19.), Richarda Gasqueta (ATP - 24.), Benoita Pairea (ATP - 54.) Juliena Benneteaua (ATP - 57.) i Nicolasa Mahuta (ATP - 17. u parovima).

>> Pogledajte kako su tenisači pjevali nakon pobjede

Od igrača koji su bili prošle godine bili neizostavni članovi pobjedničke momčadi nedostajali su ozlijeđeni Jo-Wilfried Tsonga, koji nije igrao od veljače, ali se ovog tjedna vraća na teren u Metzu, te Pierre-Hugues Herbert, koji s Mahutom čini jedan od najboljih svjetskih parova. Herbertova ozljede nije ozbiljnije naravi te bi i on mogao biti spreman za finale.

Bit će to treći dvoboj ovih reprezentacija, a u dosadašnja dva bolji su bili domaćini. Francuska je slavila 2004. godine u 1. kolu Svjetske skupine na zemljanoj podlozi u Metzu, a naši tenisači su bili bolji u polufinalu odigranom u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića 2016. godine.

>> Pogledajte veselje nakon trijumfa nad Amerikancima

Komentara 2

Avatar brcko dc
brcko dc
18:20 17.09.2018.

To je mnogo vazno u kojem gradu ce se igrati.Pogotovo kada je taj grad u francuskoj.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:28 18.09.2018.

Ako se neće igrati u Parizu, to će značiti da Francuzi smatraju to finale provincijalnom zabavom, te osmišljeno omalovažavanje i pljuvanje u usta Međunarodnoj teniskoj organizaciji i Republici Hrvatskoj !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije