Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDALI PRIOPĆENJE

Evo kako su na događaje u Hajduku reagirali iz udruge Naš Hajduk

Hajduk Dinamo HNL
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
24.04.2018.
u 10:23

Vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.

Puno se toga događalo u Hajduku proteklih dana, od smjene predsjednika Ivana Kosa, do napada u centru Splita na igrače bijelih, a na cijelu situaciju oko kluba osvrnula se i udruga Naš Hajduk.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokratski način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka.

Naglašavamo kako smo u društvu i prilikama u kojima živimo i djelujemo još jednom pomakli granice i postavili kriterije kako za sadašnjost tako i za sve koji će u budućnosti raditi za dobrobit i uspjeh kluba i koji će ga svojim ponašanjem i djelima činiti velikim. Koliko god to danas bilo neuobičajeno, Hajduk ima visoka etička načela, koja su garant da klub bude na ponos svih nas.

Odgovornost za veliki Hajduk, kao i do sada, je i na svakome navijaču Hajduka, članu, donatoru i pretplatniku. Svojim ponašanjem, uz apsolutno uvažavanje svačijeg osobnog dojma i procjene, moramo pokazati da poštujemo svoj klub, njegove predstavnike i igrače, druge navijače, a posebno simbole i sredstva navijačke i članske identifikacije zahvaljujući kojima je iznjedren Hajduk čiji članovi imaju pravo birati svoje predstavnike. Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje.

Također, vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.

Za sva vrimena – Naš Hajduk.

Ključne riječi

Komentara 9

KR
kruti217
11:26 24.04.2018.

muladijska ORJUNA pilatovski pere rukice ali uzalud, više im ne vjeruju ni djeca u vrtiću,ihihihihi

KR
kruti217
11:28 24.04.2018.

'garant'??? vidi se materinji jezik druga bre gruića,AHAHAHAHA

DE
derin
13:58 24.04.2018.

Sve ono sto se gradilo pet godina uništila je jedna grupica u tjedan dana! Pa tko ce se nakon ovoga ozbiljan javiti za voditi klub, raditi kao konj dvi, tri godine, onda u jednom trenutku kad ne bude po volji Torcide letjeti iz kluba. Tko ce se javiti za nadzornika, pa strahovati od Torcide. Kakve koristi od 40 000 članova kad njih 200 su najpametniji. Koji ce igrac doci u Hajduka pa strahovati nakon losije utakmice. Lijepo uništeno završnica ovog prvenstva, ali i iduće zbog nekakvih izbora i taman u trenucima kad postali konkurentni Dinamu i financijski stabilni i kada je model izgledao ostvarivim, i sada ode i Branco, gojun, i dosta igraca. Mamic i ekipa sada imaju dokaz da ulica vodi klub. Činjenica da svi vide da je sve u zadnjih tjedan dana se raspalo i to zahvaljujući Torcidi, ali svi je se boje, pa zabijaju glavu u pijesak kao noj. Ako mislite da ista spasite uvedite odredbu tko financijski (baklje i sl.) nanese štetu klubu ima zabranu ulaska na stadion i da se predsjednik može promijeniti samo referendumom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije