Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi u problemima

Evo kako su Ćiro i Igor Cvitanović komentirali krizu u Dinamu

Lokomotiva - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
10.05.2018.
u 22:39

– Ono što mi smeta je gard Dinama. Mi svi možemo kritizirati i analizirati, dobro je i da su igrači kritični, da su svjesni da nije dobro.

Dinamo si je skuhao nejestivu kašu. U tom jelu nema ni ‘mesa ni začina’, tek nekakva nejestiva masa koju nije lijepo ni gledati. Plavi ne igraju dobro, a i rezultati su postali jako upitni pa su tako, umjesto slavlja naslova prvaka, sve doveli pod upitnik. I stavili su si mač nad glavu, mač koji opasno prijeti. Utakmica s Rudešom je sad biti ili ne biti.

Dobro da su igrači kritični

Ono što je u svemu lošemu ipak dobro je da su se iz svlačionice plavih nakon poraza od Lokomotive čuli povišeni tonovi. Igrači su si imali što reći i na kraju zaključili:

– Rasturit ćemo Rudeš i osvojiti naslov, ako to ne napravimo, onda smo izdajice – zaključak je kapetana Dinama Arijana Ademija.

Ti povišeni tonovi govore da je igračima stalo, da su samo pognuli glave i razišli se kućama, onda bi opasnost bila još veća.

– Ma bit će to na kraju dobro, bit će Dinamo prvak. Istina, ovo je nekakva kriza, ali recept je jednostavan – treba dobiti sljedeću utakmicu, osvojiti naslov i kriza će se zaboraviti. Nisam ‘unutra’ da bih mogao reći treba li trener razdrmati svlačionicu, ali sam siguran da će biti bolje. Iz jednostavnog razloga – lošije ne može biti – kazao je iskusni Miroslav Ćiro Blažević.

Dobro je za Dinamo što ima malo više vremena za oporavak od šokantnog i zasluženog poraza od Lokomotive (3:1), s Rudešom igraju tek u ponedjeljak.

– Ono što mi smeta je gard Dinama. Mi svi možemo kritizirati i analizirati, dobro je i da su igrači kritični, da su svjesni da nije dobro. No, te stvari treba rješavati u svlačionici, ali prema van, prema javnosti, Dinamo mora imati drukčiji gard. Kojim će reći – mi smo i dalje prvi, imamo četiri boda prednosti dva kola prije kraja, u finalu smo kupa. Njihov stav prema javnosti mora biti optimističniji – kazao je Igor Cvitanović.

Pitanje je kako će sad izgledati Dinamo, hoće li ti motivacijski govori i kritike unutar svlačionice donijeti pomak, tek će se vidjeti. I od trenera Nikole Jurčevića treba očekivati nekakav potez, očito je da mu igrači nemaju dobar ulazak u utakmicu i tu je dio njegove krivice i mora nešto napraviti da se to promijeni ili će promijeniti njega.

Barišić: Nema potresa

– U ovom trenutku trener ne može puno napraviti odnosno može jako malo. Naravno da će se na kraju pitati je li napravio sve što treba ili je napravio dobro. Sigurno da i Jurčević mora nešto poduzeti, ali nemojmo zaboraviti da je došao kad je momčad već bila u padu forme, nanizala nekoliko poraza. Naslijedio je momčad, nije on mogao nekoga dovesti, birati, već se nosio s time što ima. A uz to je imao jako puno ozlijeđenih igrača. K tome, uvijek se može postaviti pitanje jesu li igrači koji su dovedeni kao pojačanja doista pojačanja. Najviše mogu napraviti sami igrači, oni su se i doveli u situaciju da su cijelo vrijeme vodeći u prvenstvu, napravili su bodovnu prednost i oni si ne smiju dozvoliti da sad sve postane upitno – zaključio je Igor Cvitanović.

Za podsjetnik, Dinamu u dva sljedeća kola (Rudeš u Kranjčevićevoj i Inter u Maksimiru) trebaju dva boda i sve je i dalje u plavim rukama. No, već su dvije meč-lopte propustili, da su slavili u Koprivnici ili protiv Lokomotive, već bi bili prvaci. Stoga, očito je pred Rudeš nužan veliki oprez, novi neuspjeh donio bi prolongiranje odluke za zadnje kolo, a to bi onda bila prava drama.

U te zadnje dane ovog prvenstva plavi se trebaju resetirati. Iako je većina čelnika kluba napustila Kranjčevićevu kad su lokosi zabili treći gol, navodno nema nekakvih potresa.

– Prespavao sam taj poraz od Lokomotive, morao sam. Nema nikakvih potresa u klubu, ali ne bih se upuštao u komentare, kad završi sezona, onda ću komentirati – kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije