Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČIO GA MOURINHO

Evo glavnog kandidata za klupu Hajduka: Razumije mentalitet ovakvog kluba

AUT, UEFA EL, LASK vs Sporting Lissabon
EXPA/PIXSELL
16.01.2021.
u 12:01

Prije Sportinga je, naime, vodio slabašni Belenenses. U prijevodu, Silas zna voditi klub koji se grčevito bori za svaki bod, a isto tako ima i iskustvo vođenja nogometnog velikana. Kombinacija njegovih angažmana čini se idealnom za klub poput Hajduka

Prema svim hrvatskim i portugalskim medijima, zna se glavni kandidat za novog trenera Hajduka. Nedugo nakon što je u klub na poziciju sportskog direktora iz Gorice dospio Mindagaus Nikoličius, zajedno je s predsjednikom Lukšom Jakobušićem krenuo u potragu za novim strategom kako bi se sadašnjem treneru Bori Primorcu oslobodilo vrijeme za rad u školi nogometa splitskog kluba. 

Riječ je o podosta neiskusnom treneru, ali i to malo iskustva ima u nogometnom velikanu. Jorge Manuel Rebelo Fernandes ili po svojem trenerskom imenu Silas je 44-godišnjak koji je u svojoj trenerskoj seniorskoj karijeri vodio tek 79 utakmica, ali od toga 28 u portugalskom gigantu Sportingu gdje je dobio podnio ostavku nedugo nakon ispadanja u Europskoj ligi prošle sezone. 

Izbacio ga je turski Bašakšehir u režiji sjajnog BiH reprezentativca Edina Višće, a nakon ostavke Silas nije riječima ostao dužan svojem poslodavcu. 

"Želim se ispričati svima. Sportingova povijest zahtijeva mnogo više od ovog što mi na terenu pokazujemo. Želio bih reći da je ovo bila moja zadnja trenerske utakmica za Sporting. Želim vam zahvaliti na prilici koju ste mi pružili, naučio sam puno stvari, a ovo je odluka koja je bila više nego promišljena. Sporting mora početi razmišljati o sljedećoj sezoni, treba mu novi trener i nova ideja", ovakva izjava može snažno usporediti Sporting s Hajdukom. 

Zbog ove izjave pobrao je simpatije diljem Portugala, a kombinacija njegovih angažmana čini se idealnom za klub poput Hajduka.

Prije Sportinga je, naime, vodio slabašni Belenenses. U prijevodu, Silas zna voditi klub koji se grčevito bori za svaki bod, a isto tako ima i iskustvo vođenja nogometnog velikana.

Ključne riječi

Komentara 5

NA
Nadzornik
14:37 16.01.2021.

Možda uspije izborit peto mjesto HNL-a

Avatar Dalmatinac1911th_2
Dalmatinac1911th_2
13:45 16.01.2021.

Igračku je karijeru završio 2017., trener je od 2018. godine. Krasno. Još jedan koji dolazi učiti se trenerskom poslu u Hajduku.

SI
sisavac
20:17 16.01.2021.

Pa zanima me koji će ga gigant uzeti nakon što odradi turu u još jednom slabiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije