Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA REDSA

Everton nakon 20 godina svladao Liverpool na Anfieldu

Premier League - Liverpool v Everton
Laurence Griffiths/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.02.2021.
u 20:38

Liverpool je doživio četvrti uzastopni prvenstveni poraz i četvrti put u nizu nisu je momčad Juergena Kloppa poražena na Anfieldu.

Dvadeset godina su čekali nogometaši i navijači Evertona gostujuće slavlje u Merseyside derbiju, a dočekali su ga u subotnjem dvoboju 25. kola engleske Premier lige, u kojem je bilo 2-0 (1-0) za momčad u plavim dresovima.   

Liverpool je doživio četvrti uzastopni prvenstveni poraz i četvrti put u nizu nisu je momčad Juergena Kloppa poražena na Anfieldu.

Everton je do prvog pogotka stigao već u 3. minuti, kad je James Rodriguez idealno poslužio Brazilca Richarlisona koji je svladao sunarodnjaka Alissona. Jordan Pickford je sjajnim reakcijama u više navrata spriječio Liverpoolove igrače u postizanju izjednačujućeg pogotka, da bi u 81. minuti Trent Alexander-Arnold skrivio kazneni udarac koji je dvije minute poslije u konačnih 2-0 pretvorio Gylfi Sigurdsson.

Everton je ostao na sedmom mjestu sa 40 bodova, ali se izjednačio sa šestoplasiranim Liverpoolom, a momčad Carla Ancelottija ima i utakmicu manje. 

Prethodne dvije subotnje utakmice završene su bez pobjednika. Burnley i West Bromwich Albion odigrali su dvoboj bez pogodaka, a u srazu Southamptona i Chelseaja bilo je 1-1 (1-0).

Badelj spasio Genou

U dvoboju 23. kola Talijanske lige nogometaši Genoe i Verone su odigrali 2-2, a poraza je domaćin spasio hrvatski reprezentativac Milan Badelj u 94. mimnuti.  

Badelj je u sudačkoj nadoknadi precizno pogodio s 18 metara i donio bod Genoi protiv Verone, koju vodi njihov bivši trener Ivan Jurić. 

Badelj je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice, a  Marko Pjaca je igrao do 55. minute za domaćina.

U drugom dvoboju Lazio je u Rimu golom Alberta (24) svladao Sampdoriu i preskočio Juventus na četvrtom mjestu. 

Borussia ponizila Schalke u rurskom derbiju

Nogometaši dortmundske Borussije slavili su s uvjerljivih 4-0 (2-0) u rurskom derbiju, na gostovanju kod Schalkea u Gelsenkirchenu, čime je nastavljen uspješan niz gostujućih momčadi u 22. kolu njemačke Bundeslige.

Domaća momčad držala se do 42. minute, a onda su gosti s dva pogotka stvorili značajnu prednost za drugo poluvrjeme. Za 1-0 je pogodio Jadon Sancho, a prekrasnim volejem je u 45. minuti na 2-0 povisio Erling Haaland.

Marco Reus i Raphael Guerreiro odigrali su malonogometnu kombinaciju u 60. minuti, a Portugalac je postigao pogodak za 3-0. Četvrti pogodak Borussije, svoj drugi na utakmici, a ukupno 17. u ovoj bundesligaškoj sezoni postigao je Haaland u 79. minuti.

Borussia je s 36 bodova ostala na šestom mjestu, a Schalke je s devet bodova već jednom nogom preselio u drugu ligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije