Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODSJEĆA NA BEČ

Englez prošao cijelu Europu, ali Zagreb ga je oduševio! Ipak, jedna stvar mu se ne sviđa...

Andy (59) i Jo Howell (63)
Foto: Tomislav Dasović
1/6
13.12.2019.
u 12:58

– Kakav je stadion? Hm, s obzirom na ove koje smo već posjetili, ovaj u Maksimiru poprilično je razočaranje. Nije baš ni čist...– kaže Andy

Bračni par iz Velike Britanije, Andy (59) i Jo Howell (63), dugogodišnji navijači engleskog prvaka Manchester Cityja, od utorka do petka prvi put boravili su u Zagrebu. Zanimalo nas je kako su doživjeli utakmicu Dinama i Manchester Cityja, ozračje na maksimirskom stadionu, općenito adventski ugođaj u metropoli...

– Ja sam u mirovini, moja supruga još uvijek radi kao medicinska sestra. Živimo u mjestu Great Baddow u Essexu, 50-ak kilometara sjeveroistočno od Londona. Navijač sam Manchester Cityja već 52 godine, putujem redovito na većinu njegovih utakmica, a sa suprugom sam već bio u Münchenu, Milanu, Parizu, Monacu, Barceloni, Madridu, Sevilli, Gelsenkirchenu, Hoffenheimu. Veselili smo se kada nam je ždrijeb dodijelio Dinamo jer nikada prije nismo bili u Zagrebu – počeo je svoju priču simpatični Andy Howell i nastavio:

Stadion je razočaranje

– Zagreb je divan grad, arhitekturom me podsjeća na Beč. Bili smo na izložbi kipara Alexandera Caldera u Umjetničkom paviljonu, posjetili Muzej prekinutih veza, jednu izložbu naivnog slikarstva... Prošetali smo božićnim sajmom kojim smo oduševljeni. Kod vas nema takve gužve kao kod nas u Engleskoj.

Bračni par Howell odsjeo je u jednom zagrebačkom hotelu s pet zvjezdica, a na maksimirski stadion dovezli su se tramvajem. Bili su smješteni na južnoj tribini s ostalim navijačima Manchester Cityja.

– Kakav je stadion? Hm, s obzirom na ove koje smo već posjetili, ovaj u Maksimiru poprilično je razočaranje. Nije baš ni čist... Da, utakmicu smo gledali s južne tribine, što i nije bilo tako loše. Naime, imali smo čist, neometan pogled prema terenu, bez ikakvih barijera, dok su na stadionima u Barceloni ili u Lyonu ispred tribine raširene mreže koje ometaju pogled. Istina, da bih s vašega ‘juga’ mogao vidjeti zbivanja pred suparničkim golom, trebao bi mi dalekozor – smije se Andy.

Kakva su iskustva sa zaštitarima, policijom?

– Svi su bili izrazito prijateljski nastrojeni prema nama. U vezi s time imamo loša iskustva iz Milana kada su nas uoči utakmice s Atalantom držali na nekom malom prostoru i policajci su bili agresivni i neugodni. Za vrijeme utakmice s Dinamom na našu tribinu došao je fotoreporter s Dinamovim šalom i zamolio me za razmjenu šalova. Rado sam pristao, eto sada imam zgodan suvenir iz Zagreba.

>>>> Pogledajte komentar novinara VL-a Tomislava Dasovića i Roberta Junacija nakon poraza Dinama

Kakav ste osjećaj imali kada je Dinamo protiv vašega kluba poveo 1:0?

– Nisam bio zabrinut niti je to ikada predstavljalo problem za nogometaše Manchester Cityja. Još otkad je Kevin Keegan bio naš trener, naš moto je – uvijek ćemo zabiti jedan više od vas. City je oduvijek igrao ofenzivan, zabavan nogomet, baš za publiku, očekivao sam da će protiv Dinama vrlo brzo doći preokret – ističe Andy.

Ždrijeb neće biti lagan

Kako ste doživjeli Dinamovu izvedbu?

– Nisam upoznat s imenima Dinamovih igrača, ne znam ništa o njima. Uočio sam kako je vratar izvrstan, a da sam na mjestu Dinamova trenera, bio bih vrlo uzrujan zbog načina kako mu se momčad raspala u drugom poluvremenu. A publika je posebna priča. Još nikada nisam doživio da navijači s toliko žara bodre svoje i kad gube, i to svih devedeset minuta. Ta buka sa sjevera zaista me impresionirala.

Hoće li Manchester City ove sezone otići do kraja u Ligi prvaka?

– Ja bih to jako volio, ali dalek je put do toga. Predstoji nam eliminacijska faza, u kojoj su sve odreda vrhunske momčadi i nadam se da nam ždrijeb neće biti pretežak. Primjerice, nikako ne bih volio kada bismo izvukli Real Madrid, a najviše bi nam odgovarao Lyon. I mi bismo rado ponovno posjetili taj predivni grad – zaključio je Andy Howell. 

>>> Pogledajte izjave igrača Dinama nakon poraza od Cityja

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije