Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GARETH SOUTHGATE

Engleski izbornik ukazao na veliki problem: 'Uvijek koristim Modrića za primjer, to je bizarno'

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Luka Stanzl/PIXSELL
23.06.2023.
u 18:12

Unatoč tome što je u 38. godini života, veznjak Hrvatske i Reala odigrao je fascinantan broj utakmica

Engleska nogometna reprezentacija uvjerljivo je odradila lipanjski ciklus u sklopu kvalifikacija za europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Imali su dva lakša protivnika u vidu Malte i Sjeverne Makedonije, no dio medija pribojavao se da će gordi albion kiksati zbog umora igrača i gustog rasporeda.

Upravo o tome je govorio engleski izbornik Gareth Southgate koji smatra da ovo predstavlja veliki problem Fife i Uefe, a kao ogledni primjer naveo je našeg kapetana Luku Modrića. 

Modrić je ove sezone upisao 52 nastupa u šest natjecanja samo za Real Madrid, a kada se tome pridoda hrvatska nogometna reprezentacije, dolazimo do brojke od 70 utakmica. 

"Uvijek koristim kao primjer Luku Modrića,  mislim da je ovo bila njegova 65 utakmica protiv Španjolske. Mislim da je igrao u devet različitih natjecanja. Bio je tu španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacije - započeo je Southgate.

VEZANI ČLANCI:

- Još je igrao prijateljsku protiv Saudijske Arabije prije Svjetskog prvenstva. On ima 37 godina, ali znate, u mojoj glavi, imam ogromno poštovanje prema njemu. No isto tako, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godinu dana? To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to - zaključio je Englez. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije