Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA OBJAVILA

Engleska liga ima najviše gledatelja, a lani su klubovi potrošili rekordan iznos na transfere

Premier League - Manchester City v Newcastle United
Ed Sykes/REUTERS
14.09.2023.
u 16:55

UEFA je objavila i podatke o rekordnoj potrošnji na transfere. Prošlog su ljeta europski klubovi na nove igrače potrošili više novca nego ikada prije, točnije 7.2 milijarde eura. Prethodni rekord iz ljeta 2019. bio je tri posto manji.

UEFA je objavila izvješće u kojem se dotakla posjećenosti utakmica europskog nogometa, a na prvom je mjestu Engleska u kojoj je utakmice engleskih profesionalnih i amaterskih klubova za muškarce i žene u sezoni 2022./23. gledalo 44.5 milijuna ljubitelja nogometa,

Iistraživanja su pokazala ukupno 209 milijuna posjetitelja nogometnih stadiona, a 109 milijuna gledatelja u najboljim nacionalnim ligama uvelike je pridonijelo ovim visokim brojkama. To je povećanje od četiri posto u odnosu na prethodni rekord iz sezone 2018/19, a tada je broj gledatelja drastično pao zbog mjera poduzetih tijekom pandemije korone.

Nogometna Njemačka je broj dva u Europi po broju gledatelja na stadionima. U Njemačkoj je ukupno 28.9 milijuna navijača posjetilo utakmice njemačkih profesionalnih i amaterskih klubova za muškarce i žene u sezoni 2022./23.

Na trećem mjestu je Španjolska (22.2 milijuna), a slijedi Italija (21.4 milijuna).

UEFA je objavila i podatke o rekordnoj potrošnji na transfere. Prošlog su ljeta europski klubovi na nove igrače potrošili više novca nego ikada prije, točnije 7.2 milijarde eura. Prethodni rekord iz ljeta 2019. bio je tri posto manji.

Mladi igrači još su popularniji nego prije, više od polovice transfera ovog ljeta uloženo je u igrače mlađe od 23 godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije