Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvala kapetane!

Emotivno pismo Darija Srne povodom oproštaja od hrvatske nogometne reprezentacije

Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
08.08.2016.
u 18:33

Slušajući zadnji put u Francuskoj himnu, kao odrastao čovjek, roditelj, kapetan - i sjećajući se prvoga puta, kao golobradi dječak – osjećaj je isti. Baš ništa se tu nije promijenilo

Darijo Srna, dugogodišnji kapetan Vatrenih i rekorder po broju nastupa za Hrvatsku, emotivnim se pismom obratio javnosti povodom svog oproštaja od hrvatske nogometne reprezentacije.

Pismo je objavljeno na HNS-ovoj službenoj stranici, a prenosimo ga u cijelosti:

Čitav moj život stao je u ovih 15 godina igranja za Hrvatsku i zato nikada neću moći naći prave riječi za oproštaj. Znam samo da je sve prolazno i da smo svi prolazni, da se nešto mora reći, i da će sve što kažem biti premalo i nedostatno časti i ponosa koji sam osjećao igrajući za svoju zemlju. Nije lako... Dio mene zna da mora, a drugome se ostaje, ali oba znaju što je pravo i oba drže do riječi.

Kada netko odlazi, onda se zbraja i oduzima, mjeri... Pa utakmice postaju brojke, natjecanja godine, a meni je to strano, ja nisam taj. Brojke su suhe, hladne, dostižne i dobro je da je tako. Pokušao bih ipak ovih desetak redaka pretočiti u emocije mada znam da to u životu nije uvijek moguće, a u nogometu pogotovo. Najveći pjesnici ne umiju ispričati neke priče koje stanu u jednu sekundu nogometne utakmice, a takvih je u mojih 15 "vatrenih godina" bilo za čitavu vječnost.

Izdvajati jednu utakmicu bilo bi nepravedno prema nekim mojim suigračima ako je možda nisu imali sreću odigrati, a reći da su sve bile iste bilo bi nepošteno prema sportskim ostvarenjima. Najpoštenije je kazati da sam u sve ulazio s jednako srca. Baš kao i svi moji suigrači u hrvatskom dresu. I to je jedina istina.

Slušajući zadnji put u Francuskoj himnu, kao odrastao čovjek, roditelj, kapetan - i sjećajući se prvoga puta, kao golobradi dječak – osjećaj je isti. Baš ništa se tu nije promijenilo. Kroz sve godine mojega igranja, od GOŠK-a iz Gabele, Neretve, Hajduka i Šahtara, odlazak u krilo reprezentacije moje zemlje je ista strast i isti ponos. Zadnji je put bilo najteže samo zato što sam znao da je možda zadnji put... I zbog mojega oca, kojemu dugujem sve.

Ne mogu dovoljno zahvaliti svima onima koji su mi kroz sve godine pomogli da budem to što jesam. Nabrajajući imena, nekoga bih sigurno preskočio. Tako bih puno više pogriješio nego ako kažem kako sam svima beskrajno zahvalan za svaki i najmanji trud što su mi pomogli da kao najveći sretnik na svijetu živim svoje snove. Isto, i još više vrijedi i za moju obitelj koja mi znači sve; bez mojih roditelja, braće, supruge i djece jednostavno ne bih bio isti.

Odlazim ponosan jer znam da sam dao sve što sam mogao i imao. Baš sve. Ako me pitate što bih radije bio - trostruki prvak svijeta s nekom drugom zemljom ili ovo što jesam s Hrvatskom - ne trebam vam davati odgovor. Igrati za Hrvatsku za mene je bilo sanjati otvorenih očiju.

Ovo je zbog toga najveći i najtužniji dan u mojemu životu; rastajati se zauvijek od nečega što toliko voliš lomi dušu, zaustavlja disanje, puni oči suzama, traži prave riječi koje ne dolaze, nema ih i ne može ih biti... A i kako bi, pa bio sam kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije. Kapetan Vatrenih. Prvi na istoj crti sa sjajnim ljudima, divovima, najboljima od najboljih... Vrijedilo je svake sekunde...

Zauvijek ću, dok god dišem, biti jedan od vas!, napisao je Darijo Srna.

Od Srne su se na Instagramu dirljivo oprostili suigrači Marijo Mandžukić i Tin Jedvaj.

- Kada sam tek došao u reprezentaciju, puno si mi pomogao. Uvijek sam mogao dobiti od tebe savjet i podršku. Pomogao si mi i na terenu, pamtit ću brojne asistencije, posebno one u Istanbulu i Beogradu. Svi znaju kakav si igrač, o tome dovoljno govore uspjesi koje si ostvario s Hrvatskom, Hajdukom i Šahtarom. Nedostajat ćeš nam puno idućih godina u reprezentaciji gdje mi je bila čast dijeliti s tobom svlačionicu. Najvažnije mi je što sam uvidio kakav si kao osoba, korektan i ispravan - napisao je između ostalog popularni Mandžo.

 

Kada sam tek došao u reprezentaciju, puno si mi pomogao. Uvijek sam mogao dobiti od tebe savjet i podršku. Pomogao si mi i na terenu, pamtit ću brojne asistencije, posebno one u Istanbulu i Beogradu. Svi znaju kakav si igrač, o tome dovoljno govore uspjesi koje si ostvario s Hrvatskom, Hajdukom i Šahtarom. Nedostajat ćeš nam puno idućih godina u reprezentaciji gdje mi je bila čast dijeliti s tobom svlačionicu. Najvažnije mi je što sam uvidio kakav si kao osoba, korektan i ispravan. Postali smo jako dobri prijatelji i to ćemo ostati i nakon tvog današnjeg oproštaja. Vjerujem da ovo nije tvoj konačni zbogom Vatrenima već da ćeš i poslije igračke karijere biti usko vezan uz hrvatski nogomet. @darijosrna, hvala ti i sretno! When I first joined Croatian national team, you helped me. I could always count on your advice and support. I will remember your numerous assists on the pitch, especially those in Istanbul and Belgrade. Everybody knows your worth as a player - your triumphs with Croatia, Hajduk and Shakhtar say enough. We will miss you in the national team in the future, it was an honour to share the dressing room with you. Above all, I learned that you are a fair and righteous man. We became good friends and we'll stay that after your international retirement today. I believe this is not your final good-bye to Vatreni and that you will stay close to Croatian football in a different role after your playing career is over. @darijo srna, thank you and good luck! #Captain #BeProud #HvalaDarijo

Fotografiju objavljuje Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official)

 

- Hvala kapetane na svemu!! - kratak je bio mladi Jedvaj.

 

Hvala kapetane na svemu!!/ thank you captain for everything what you gave for Croatia!!!

Fotografiju objavljuje Tin Jedvaj (@tinjedvaj16)

 

>> Supruga Darija Srne oduševila dirljivom objavom na Instagramu

Komentara 40

BE
beitsche
18:43 08.08.2016.

Kapetane hvala ti na svemu. Primjer si sportasa I covjeka.

KA
Karmelo
18:45 08.08.2016.

Pisao je pisao...i to na najljepši mogući način....svojim djelima i primjerom. Dario, hvala ti i nek te prate u životu sreća i zdravlje.

AO
admini_obrišite_si_mami
18:49 08.08.2016.

Samo pohvale! Svako dobro!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije