Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Rijeke

Elez: Livaja nas je namučio. Trener AEK-a: Dobro da me igrači nisu poslušali

15.09.2017.
u 10:09

- Velike nam je problem radio. Sve je išlo na njega, on je primi, a svi ostali se pridodaju, pohvalio je Livaju i Vešović.

- Bili smo slabiji nego protiv Olympiakosa, otvoreno je priznao Rijekin trener Matjaž Kek nakon poraza na otvaranju Europske lige protiv AEK-a (1:2). Rano je za neko otpisivanje, još je petnaest bodova u igri, ali poraz od izravnog suparnika kod kuće ne daje neku nadu u europsko proljeće. No, za aktualne prvake Hrvatske možda je zapravo i važnije ono što im dolazi u nedjelju – derbi s Hajdukom.

- Gosti su bili konkretniji, brži na lopti, agresivniji, dobivali su dvoboje u kojima smo mi redovito kasnili... Cijelu sam utakmicu imao osjećaj da nam nešto fali. Možda čak i ja s tom nekom reakcijom, kad smo dobro krenuli u drugom poluvremenu, nisam... Pa recimo da nije donijela ono što sam tražio – rekao je Kek misleći na zamjenu Gavranović – Maleš tri minute prije pobjedničkog pogotka Atenjana.

Matjažove dvojbe

Teško ga je staviti na dušu Prskalu, Christodoulopoulos je majstorski pogodio preko živog zida.
 A gostujući trener otkrio je i tajnu pobjedonosnog gola...

1/20

- Pokazivao sam mu da puca „glavom“, odnosno da je pametno opali. Ali ne Christodoulopoulos nego Bakasetasu. Srećom, nisu me poslušali, Lazaros je rekao „jesi lud, ja pucam“.


Još malo Kek...

- I formacija nam je bila preširoka, umjesto da suzimo prostor davali smo im da nam se ubacuju između linija. Još i ne pogodimo odmah na startu ono što se mora realizirati. Nakon 1:2 stoperi su nam vodili igru, a to nije dobro.


Jeste li možda trebali od starta krenuti s tri vezna, Malešom uz Bradarića i Mišića?

- Sad bih neke odluke promijenio. Motao mi se i Pavičić stalno po glavi, razmišljao sam da li gurnuti Vešovića naprijed ili nazad, krenuti s Mavriasom... Ali problem je što on pet mjeseci nije igrao i treba mu da dođe u formu.

Puno dvojbi, malo dobivenog na kraju. Ne može se reći da Rijeka ne dolazi pred gol u tim europskim utakmicama, da ne stvara prilike ali nekako sve to na kraju završava s premalo odlučnosti i drskosti, bezobrazluka kakav Grcima nikad ne nedostaje. Da, možda ne bi bilo loše pokušati u tim jačim utakmicama s Vešovićem na njegovom mjestu iz šampionske sezone. Sad je ondje Kvržić.

- Nismo pružili maksimum, nismo bili pravi. Imali smo u početku šansi, ali kasnije smo stalno ganjali rezultat. Znam da je ovo prvi Rijekin poraz kod kuće otkako igra u europskoj skupini. Eto, i to se moralo dogoditi jednom – rekao je Kvržić.

Josip Elez je bio strijelac, ali AEK je imao dvojicu.

- Svi su očekivali da uđemo pobjedom, ali nismo bili na razini prijašnjih utakmica u Europi. Bolje bi bilo da nisam zabio, a da smo dobili – rekao je Elez koji je čuvao svog nekadašnjeg suigrača iz Hajduka Marka Livaju.

- Bio je i ostao pravi igrač. Njihova je igra organizirana tako da mu bacaju loptu, a on se tu dosta dobro snalazi, puno puta je uspio sačuvati loptu, sagraditi – rekao je Elez, a hvalio ga je i Marko Vešović.

Nismo ni trčali dobro

- Velike nam je problem radio. Sve je išlo na njega, on je primi, a svi ostali se pridodaju.

Livaja je veliki nogometni „pustolov“, AEK-ov mu je dres već negdje dvanaesti u karijeri, no čini se i da bi u Ateni konačno mogao doći na svoje. Jimenez mu očito vjeruje, a i karakterom se uklapa u tu temperamentnu sredinu. Kad su u gostima, Grci ne mare za manire pa je njihova klupa u jednom trenutku toliko iživcirala Keka da je krenuo u svađu. Tako ga iz takta nije uspio izbaciti ni Zoki Mamić kad je na Rujevici imao šou.

Rijeka nije rekla zadnju riječ u Europskoj ligi, čeka je još pet utakmica, no morat će ne samo zbog nje riješiti problem realizacije u jačim utakmicama. Protiv Cibalije se otvorilo, no inače se u odnosu na prošlu sezonu primjetno muči za svaki pogodak. Možda se kao i lani stvar okrene u Poljudu kad je zabila četiri gola i pobjedom 4:2 najavila šampionske ambicije.

- Ma nekako imam osjećaj da nismo ni trčali dobro – rekao je u jednom trenutku Kek koji je prošao samo ono što su već mnogi prije njega na klupi hrvatskih momčadi i zato je s pravom upozorio da Rijeka nije favorit. Favoriti ili ne, grčka barka uvijek prođe Jadran nepogođena.

A nama ostaje zbrajati poraze koji su nas krenuli proganjati u zadnje vrijeme – Dinamov u Albaniji, repkin u Esiksehiru, pa novi krah košarkaša... A da promijenimo ploču?

Komentara 2

MA
marac0409
11:35 15.09.2017.

niste vi krivi. bolje ne mozete. HNL je dno dna. kad vas jedan ispod prosjecni AEK izdominira doma u svim segmentima igre onda je sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije