Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVRSNE VIJESTI

Ekskluzivno: Sve derbije Dinama, Hajduka i Rijeke sudit će elitni suci Lige prvaka

Zagreb: Sudac gledao snimku zbog mogućeg crvenog kartona, pa ga poništio Nevistiću
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
04.03.2024.
u 19:22

Odluka o dovođenju sudaca iz najvećeg europskog nogometnog natjecanja veliko je postignuće predsjednika HNS-a Marijana Kustića, koji uspješno radi na smirivanju razbuktalih strasti u HNL-u

Hrvatski nogometni savez dogovorio je da će sve derbije između najvećih hrvatskih klubova i sudionika ovosezonske žestoke borbe za naslov prvaka Hrvatske suditi elitni suci Lige prvaka, doznaje ekskluzivno Večernji list. Ovakav će aranžman biti osiguran za međusobne utakmice Dinama, Hajduka i Rijeke, a trajat će do kraja aktualne sezone.

Na ovaj način, Hrvatski nogometni savez želi postići apsolutnu regularnost i vjeru u najpošteniji mogući rasplet HNL-a. Velik je to uspjeh za predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, koji se u posljednje vrijeme morao boriti s nesretnim posljedicama curenja snimki komunikacije iz VAR soba tijekom utakmica Hrvatske nogometne lige.

GALERIJA Početak proljeća u Dinamu: Lista Velimira Zajca pobijedila u izborima za skupštinu!

Zagreb: Sudac gledao snimku zbog mogućeg crvenog kartona, pa ga poništio Nevistiću
1/18

Uz ovu odluku, Hrvatski nogometni savez osnovao je posebno stručno povjerenstvo koje će analizirati sporne situacije iz javne objave snimki komunikacije između sudaca na terenu i u VAR sobi. Iza ove odluke stoji nastojanje da se suzbije pojavljivanje VAR snimki koje su se kroz prošli tjedan plasirale u eter neovlaštenim putevima.

HNS je tijelu dao zadatak da analizira sve sporne situacije uključujući (ne)ispravno korištenje VAR protokola, točnost odluka, primjerenost komunikacije te zaključke Komisije nogometnih sudaca u tim situacijama. U povjerenstvo su imenovani predsjednica Lada Rojc te dva člana, Miro Grgić i, na preporuku Uefe, Darko Čeferin. Na čitavu situaciju se osvrnu predsjednik europske organizacije, Aleksander Čeferin.

VEZANI ČLANCI:

"Pratili smo situaciju s puštanjem VAR komunikacije u hrvatskim medijima te poštujem snažnu volju predsjednika Kustića da u potpunosti raščisti sve sporne trenutke koji su se putem pojavili. HNS će imati maksimalnu potporu Uefe u daljnjem razvoju suđenja u Hrvatskoj, zbog čega smo i preporučili Darka, dugogodišnjeg Uefinog kontrolora suđenja, koji izvrsno poznaje hrvatski jezik što je u ovom slučaju iznimno važno, i koji će jamčiti neutralnost i stručni autoritet u okviru novoosnovanog povjerenstva", izjavio je čelni čovjek Uefe.

VIDEO Bruno Marić dao ostavku, suci planiraju bojkot. Janković: 'Ovo je slijepa ulica'

Komentara 41

ZG
zg1985
19:42 04.03.2024.

da vidimo tko ce sad hajduku biti kriv, vjerovatno su i ti strani suci potplaceni od strane mamica,vatikana,srba,nepalaca..

GO
Gorski
19:50 04.03.2024.

Hajduk se mora preseliti na otok Vis tako da poput Liverpula bude najjača momčad na "OTOKU"

Avatar antikomunist1
antikomunist1
19:52 04.03.2024.

Bravo gospodine Kustić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije