Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudna situacija

Dvije hrvatske košarkašice odbile reprezentaciju zbog ozljede. U svojim klubovima uredno nastupaju

Kvalifikacije za EP: Hrvatske košarkašice igraju protiv Srbije, aktualnog europskog prvaka
Josip Regovic/PIXSELL
07.02.2023.
u 07:30

'One su u Savez poslale liječničku dokumentaciju da ne mogu igrati. I njihovi su klubovi također priložili dokumentaciju kako su ozlijeđene. Naravno da sam pročitao kako su igrale i ni meni nije jasno o čemu se tu zapravo radi' rekao je izbornik Bralić

Košarkašice Hrvatske okupile su se jučer u Zagrebu uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu. A posljednju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini naše košarkašice odigrat će 9. veljače u Beogradu protiv Srbije.

– Očekuje nas izazovna i teška utakmica protiv europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima van rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić – rekao je Stipe Bralić, izbornik Hrvatske.

Čudno kako su Dedić i Dojkić ozlijeđene, a uredno su u subotu igrale za svoje klubove u Italiji.

– One su u Savez poslale liječničku dokumentaciju da ne mogu igrati. I njihovi su klubovi također priložili dokumentaciju kako su ozlijeđene. Naravno da sam pročitao kako su igrale i ni meni nije jasno o čemu se tu zapravo radi – rekao je Bralić.

14.11.2021.., Zabok - Druga utakmica kvalifikacija za odlazak na zensko kosarkasko EP 2023, Hrvatska-Srbija. Stipe Bralic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

A kakva je situacija u kvalifikacijskoj skupini?

– Pobjedom u Vukovaru protiv Bugarske osigurali smo drugo mjesto u skupini, ali s obzirom na sustav natjecanja kojim iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane, eventualnom pobjedom kao drugoplasirani s rezultatom 3-1 imali bismo siguran plasman, dok bismo s minimalnim porazom i rezultatom 2-2 bili u igri do kraja. U tom slučaju ovisimo o puno rezultata drugih utakmica koje se igraju u četvrtak i iduću nedjelju, kad smo mi slobodni – istaknuo je Bralić.

Za susret protiv Srbije pozvane su sljedeće igračice: Cvitković, Bura (obje Gernika), Tadić (Braine), Begić (San Giovanni), Mašić (bez kluba), Zellous (Cankaya), Vojtulek (Ujbuda), Borić (Umbertide), Ostojić (Zagreb), Miloglav (Ragusa), Strize (Medveščak), Slonjšak (Hainaut) i Molnar (Brixia). 

Komentara 4

BE
Berri
09:54 07.02.2023.

Situacija je tu čista da ne može biti čišća. Utakmica je igrana u subotu navečer. Liječnički pregled se obavlja u ponedjeljak. Od završetka utakmice, u subotu, do ponedjeljka se zdravstveno stanje može promijeniti i ini se promijenilo, Imaju izjavu, imaju liječničke nalaze. Nisu zdrave i sposobne za igru. Trebaju li to neke teorije zavjere? Ne! Da li je sve čisto? Jest! Treba li Bralić imati plan B? Pa naravno da treba. Hoće li verbalnim sukobom s igračicama i njihovim liječnicima pomoći reprezentaciji? Neće, jer se unaprijed stvara alibi za poraz.

BE
Berri
09:46 07.02.2023.

U subotu su igrale i ove ozljede su posljedica subotnje utakmice. U ponedjeljak je napravljen liječnički pregled i dokumentacija je čista. To je jedna stvar, a druga je da medicinsku svjedodžbu liječnika ne smije komentirati izbornik Bralić jer ulazi u liječničku tajnu GDPR. za što bi mogao kazneno odgovarati Bralić sada započinje s aferom, a nije smio vidjeti te medicinske nalaze, samo mu je liječnik reprezentacije morao reći da su sportašice ozlijeđene i da neće doći.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:00 07.02.2023.

Pošteno bi bilo reći ne želim igrati za reprezentaciju, nemojte me zvati. Zašto bi netko igrao protiv svoje volje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije