Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva Zorana i dvije vizije:

Csaba i Gobac htjeli su imati prvaka Europe - jedan je uspio, drugi čeka

Zoran Gobac
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
03.10.2015.
u 14:00

U sedam sezona igrali smo jedno finale i dvaput u polufinalu

Derbi skupine A rukometne Lige prvaka igra se večeras (20.00) u zagrebačkoj Areni. PPD Zagreb dočekuje mađarski Veszprem, momčad koja je igrala posljednje dvije godine na završnom turniru u Kölnu. Momčad koja je lani igrala finale i izgubila od Barcelone. Igrali su Mađari i finale 2002. godine kada su u dvije utakmice bili slabiji od njemačkog Magdeburga. Bilo je to vrijeme kada je Hajnal Csaba, mađarski Zoran Gobac, u klub počeo dovoditi hrvatske igrače, ali i trenere.

Saračević i Jović prvi došli

– Ne znam znaju li ljudi, ali Hajnal je na hrvatskom Zoran. Tako da ima puno sličnosti između mađarskog i hrvatskog Zorana. Kao i Gobac, Csaba je imao viziju, imao je ideju kako napraviti klub koji će jednog dana biti prvak Europe. I ta njegova vizija traje već dvadesetak godina – rekao je Zdravko Zovko, koji je bio trener Veszprema punih sedam sezona, od 2000. do 2007. godine.

– Zvali su me u Veszprem i puno ranije, ali dao sam se nagovoriti tek 2000. godine, kada sam bio izbornik Hrvatske. Odmah sam sa sobom doveo Saračevića i Jovića, a nešto kasnije došao je i Mirza Džomba. U tih sedam sezona igrali smo jedno finale i dva polufinala. Nažalost, nismo nikad uspjeli doći do kraja – istaknuo je Zovko.

Rukomet je u Veszpremu sve. S rukometom se budi, s rukometom se ide spavati.

– Istina. Zato i ne čudi što je na svakoj utakmici puna dvorana, a na gostujuće ide od tisuću do dvije tisuće navijača. Rukomet je postao još popularniji otkad se sagradila Arena Veszprem. Prije se igralo u jednoj maloj školskoj dvorani i baš za svaku utakmicu tražila se ulaznica više – istaknuo je Zovko.

Njegovim dolaskom počela je i suradnja Csabe i hrvatskih igrača. Gotovo svake godine igrao je barem po jedan naš igrač u Veszpremu. Počelo je sa Saračevićem, Jovićem i Džombom, a onda su dolazili Slavko Goluža, Vlado Šola, Ivan Pešić, Renato Sulić, Mirko Alilović, a od ove sezone tu je i Ivan Slišković.

Dvije slične škole

– Mađarska i hrvatska rukometna škola vrlo su slične – kaže Zovko.

Mogu li zagrebaši večeras iznenaditi?

– O, da. Mogu. Veszpremu će puno nedostajati Nagy koji je uvijek bio neugodan za obranu PPD Zagreba. A i ovaj stres vezan za otkaz Ortegi sigurno ide na ruku zagrebaša – istaknuo je Zovko.

Je li vas Zagreb iznenadio dobrim igrama?

– Reći ću da ne igraju tako dobro, ali imaju četiri boda i to treba cijeniti. U Celju su više dobili na sreću, nego što su dobro igrali – zaključio je Zovko.

>> Alilović: Fićo je budućnost, Ivić: Mirko je najbolji vratar na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije