Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOK S MOTKOM

Duplantis i Lavillenie u razmaku od nekoliko sati skočili najbolje rezultate sezone

ISTAF Dusseldorf Athletics Indoor Meeting
Foto: MARTIN MEISSNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
31.01.2021.
u 22:13

Duplantis i Lavillenie sastat će se sljedeće subote na mitingu u Rouenu

Svjetski rekorder u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis i njegov francuski kolega Renaud Lavillenie u razmaku od nekoliko sati postavili su najbolje rezultate ove sezone u svijetu.

Duplantis je skočio 6.01 metra u skoku s motkom na dvoranskom mitingu u Düsseldorfu postigavši najbolji rezultat sezone. Međutim, nekoliko sati kasnije Francuz Renaud Lavillenie je na mitingu u Tourcoingu skočio centimetar više.

Duplantis je prošle godine u sezonu ušao u siječnju skokom od 6 metara u Düsseldorfu, a potom je poljskom Torunu preskočio 6.17 metara i za centimetar popravio svjetski rekord Francuza Renauda Lavilleniea iz 2014. godine. Nekoliko dana kasnije je Glasgowu preskočio 6.18 metara za novi rekord.

Ovoga puta 21-godišnji Šveđanin je u Düsseldorfu pobijedio sa 6.01 metara. Zatim je letvicu postavio na visinu novog svjetskog rekorda (6.19m), ali nije uspio.

- Bilo mi je jako drago vratiti se na natjecanje. Naravno, osjećao sam da sam malo zahrđao, ali zaista sam zadovoljan s 6.01 m - kazao je "Mondo". Komentirao je i pokušaj obaranja svog svjetskog rekorda.

- Znao sam što trebam učiniti, ali danas to jednostavno nisam imao u sebi - dodao je.

Duplantisov najbolji rezultat ove sezone vrijedio je samo nekoliko sati, jer je Lavillenie skočio centimetar više na mitingu u Tourcoingu. Time je prvi put od 17. ožujka 2016. prešao granicu od šest metara. Tada je postao dvoranski svjetski prvak u Portlandu.

Iskusni Francuz tada je postavio ljestvicu na visini svjetskog rekorda, 6,20 metara, ali je odustao nakon prvog neuspješnog pokušaja.

Duplantis i Lavillenie sastat će se sljedeće subote na mitingu u Rouenu, a zatim tri dana kasnije u Lievinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije