Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN SUPARNIK

Donosimo što sve trebate znati o Krasnodaru, mladom i vrlo uspješnom klubu

Champions League - Group E - Krasnodar v Stade Rennes
Foto: SERGEY PIVOVAROv/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 14:42

Usporedbe radi, Krasnodar je ove sezone jednom igrao protiv moskovskog CSKA i susret je završio 1:1

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u šesnaestini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara. Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Ruski sastav je plasman u šesanestinu finala izborio osvojivši treće mjesto u skupini E Lige prvaka iza Chelseaja i Seville. U šest susreta ostvarili su jednu pobjedu (Rennes), dva remija (Rennes, Chelsea) i tri poraza.

Momčad vodi 37-godišnji trener Murad Musajev, a glavne zvijezde momčadi su švedski napadač Marcus Berg, brazilsko krilo Wanderson, francuski veznjak Remy Cabella, nizozemski veznjak Tonny Vilhela, te brazilski napadač s ruskom putovnicom Ari.

Kapetan momčadi je bjeloruski stoper Aleksandar Martinovič, a Krasnodar se trenutačno nalazi na osmom mjestu ruskog prvenstva s 27 bodova, uz 11 manje od vodećeg Zenita.

Usporedbe radi, Krasnodar je ove sezone jednom igrao protiv moskovskog CSKA, od kojeg je Dinamo bio bolji na Msakimiru s 3:1 (u Moskvi je bilo 0:0), i susret je završio 1:1.

Klub je osnovan 2008. godine, a već 2011. je nastupio u elitnom razredu ruskoga nogometa. Do sada je tri puta bio treći, a igrao je i jedno finale ruskog Kupa 2014. izgubivši od Rostova. 

Zanimljivo, Krasnodar je debitirao u europskim kupovima u srpnju 2014. godine u kvalifikacijama Europske lige.

U posljednjih šest godina najveći europski iskorak je napravio 2017. i 2019. probivši se do osmine finala EL. Prije tri godine ispao je od Celte Vigo, a 2019. od Valencije.

Ove sezone prvi put u povijesti nastupio je u skupini Lige prvaka. Svoje utakmice Krasnodar igra na 200 milijuna eura vrijednom stadionu koji je otvoren 2016.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
22:22 14.12.2020.

Od danas je jedino bitno, najbitnije, da smo bolji i da prolazimooooo, volim te dinamooooo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije