Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZVIJEZDA

Donna Vekić je najmlađa WTA pobjednica od 2006.

Donna Vekić
Foto: DPA/Pixsell
1/7
21.04.2014.
u 21:38

- Lijepo je da su sad sve to potvrdili i rezultati, ali ja sam svjesna koliko zapravo mogu. I moram napredovati kako bih ostvarila svoj san - kaže Donna.

Uskrs 2014. donio je i uskrsnuće hrvatskog ženskog tenisa. Nakon 12 godina čekanja jedna je Hrvatica ponovno osvojila WTA turnir. Iva Majoli u travnju 2002. u Charlestonu osvojila je svoj posljednji, osmi naslov, a Donna Vekić u nedjelju u Kuala Lumpuru osvojila je svoj prvi (nakon dva finala: u Taškentu 2012. i Birminghamu 2013.).

Prvi uspjeh protiv top 10

Donna je do naslova došla sa 17 godina, 10 mjeseci i 23 dana i najmlađa je tenisačica koja je osvojila WTA turnir još od Vanie King koja je 2006. osvojila Bangkok sa 17 godina, osam mjeseci i 12 dana. Od naših igračica do WTA prvijenca najranije je stigla Mirjana Lučić – sa 15 godina, jedan mjesec i 25 dana.

Pobjeda u finalu nad 24-godišnjom Slovakinjom Dominikom Cibulkovom sa 5:7, 7:5, 7:6 (4) ujedno je prvi Donnin uspjeh protiv tenisačice iz top 10. Uzvratila je tako finalistici ovogodišnjeg Australian Opena za nedavni poraz u drugom kolu Indian Wellsa.

Dan poslije uhvatili smo je na putu u zračnu luku u Kuala Lumpuru. Nije skrivala radost:

– Što reći, jako sam vesela i neispavana jer malo smo i proslavili. A i poslije je san teško dolazio na oči. Nema veze, odigrala sam odličan tenis i svladala finalisticu Australian Opena za svoj prvi WTA naslov. Scenarij kakvome sam se mogla samo nadati. Finalni dvoboj bio je jako težak i zahtjevan, Dominika je igrala jako dobro čitav susret, a nakon što sam u trećem setu povela sa 5:1, zaigrala je ludo dobro. Propustila sam četiri meč-lopte pri svojem vodstvu od 5:2 u trećem setu, ali nisam ja bila toliko loša koliko je ona odigrala fenomenalno. Ipak, na kraju sam je u tie-breaku uspjela nadvladati – istaknula je 17-godišnja Osječanka i dodala:

– Sad ću se najprije malo odmoriti kod kuće u Osijeku, a potom početi pripreme za zemljani dio sezone. Prvi sljedeći turnir bit će mi onaj u Rimu koji počinje 12. svibnja.

Trijumf u Kuala Lumpuru pogurao je Donnu sa 95. na 65. mjesto WTA liste pa je ona sada ponovno najbolja hrvatska tenisačica (Ajla Tomljanović je druga na 80. mjestu). No najbolji je plasman naše tinejdžerke i dalje 62. mjesto iz srpnja 2013. godine.

Godina (ni)je dobro počela

Nakon Donnina niza od osam poraza s kraja prošle i početka ove godine, bilo je puno neugodnih komentara, ali Donna se nije previše obazirala na to, svjesna da puno i kvalitetno radi.

– Godina je dobro počela, makar možda ne i dobrim rezultatima. Dobra je zato što sam kvalitetno radila. Iz dana u dan, iz meča u meč postajala sam bolja igračica. No ždrijeb mi je već u prvim kolima za suparnice donosio vrhunske tenisačice pa je to rezultatski tako izgledalo. Ali ja sam cijelo vrijeme odlično trenirala i moje samopouzdanje nije bilo poljuljano. Lijepo je da su sad sve to potvrdili i rezultati, ali ja sam svjesna koliko zapravo mogu. I moram napredovati kako bih ostvarila svoj san.

A to je, zna se: dolazak na čelo WTA liste i osvajanje Grand Slam naslova!

>> Treća je bila sreća: Donna Vekić osvojila prvi WTA naslov!

>> Donna Vekić najbolje rangirana hrvatska tenisačica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije