Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA Iako je novi izbornik svjetskih prvaka najavio da neće mnogo mijenjati sastav, ipak će morati promiješati momčad

Donadonija zabrinjavaju zvijezde na odmoru

06.08.2006.
u 17:43

- Moja reprezentacije neće se mnogo razlikovati od Lippijeve - izjavio je izbornik talijanskih nogometaša Roberto Donadoni. No, za prvu utakmicu protiv Hrvatske, Donadoni neće moći koristiti mnogo igrača iz momčadi svjetskih prvaka. Igrači su imali produženi odmor u odnosu na one koji nisu bili u Njemačkoj, pa su i kasnije počeli pripreme za sljedeću sezonu i drugo zato jer se pretpostavlja da su još psihički u sedmom nebu zbog pobjede i ne bi mogli biti dovoljno prisebni za jednu prijateljsku utakmicu.

Donadoni je u rascjepu. Hoće li pozvati nogometaše sa Svjetskog prvenstva na svoju prvu utakmicu predstavljanja ili ne? Pozvati Cannavara i ostale koji možda nisu još pripremljeni za sezonu, moglo bi značiti i razočaranje u svjetske prvake. Isto tako ostaviti sve "Nijemce" izvan sastava nije uputno.

Dodatna tegoba za Donadonija je i što je početak talijanskog nogometnog prvenstva odgođen za dva tjedna, odnosno neće početi 26. kolovoza, već 10. rujna. Treneri klubova su vjerojatno i ublažili tijek priprema. Prvi test talijanskih momčadi vidjet će se iz prijateljskih utakmica koje se igraju ovih vrućih ljetnih dana i na temelj toga će Donadoni izabrati svoju prvu reprezentaciju. Italija - Hrvatska igra se u Livornu, gradu u kojem je Donadoni bio posljednji puta trener i gdje je postigao lijepe rezultate. Dakle, pred svojom publikom, ali i cijelom talijanskom Donadoni ne smije razočarati. Gotovo je obvezan u najmanju ruku ne izgubiti od kockastih.

Premda je najavio da neće mnogo mijeniti sastav, Donadoni je primoran načiniti neki miks. Najvjerojatnije će pozvati najpripremljenije igrače sa svjetskog prvenstva i pojačat će ih s igračima koji su u najboljoj tjelesnoj kondiciji. Sigurno je jedno: Italija ne smije izgubiti. Prvo zato jer si tako što ne smije priuštiti svjetski prvak u prvoj utakmici poslije prvenstva i drugo što si to ne smije priuštiti Donadoni u svom prvom nastupu na klupi azzurra.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije