Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNICI Lippi i Klinsmann odstupili s funkcija

Donadoni vodi prvake u sudaru s Hrvatskom

Autori: Silvije Tomašević, Ante Buškulić
12.07.2006.
u 18:01

Cijela momčad, 93 posto nacije i najžešći kritičari u Njemačkoj rekli su da. U Italiji bi rezultati takvog istraživanja bili još uvjerljiviji. Nije pomoglo. Marcello Lippi više nije izbornik svjetskih prvaka Talijana, a Jürgen Klinsmann brončanih Nijemaca. Petak je ponudio šok...
"Moj je put talijanskog izbornika došao do kraja, s rezultatom koji će ostati u povijesti i u srcima navijača kao krunom", stoji u pismu koje je Lippi napisao čelnicima saveza i poslao iz rodnog Viareggia, gdje se odmara.

Sin je uzrok
Zapravo, pravi razlog nije otkrio. I time je, naravno, otvorio mogućnost špekulacija. Poput one da je otišao zbog pisanja o poslovima svoga sina, koji je posrednik za igrače, te je, navodno, igračima koji bi došli pod njegovo okrilje obećavao ulazak u reprezentaciju. Lippi je na to odgovarao da je govorio sinu da nijedan njegov igrač neće ući u reprezentaciju, pa bio i najbolji, dok je on izbornik. I odlazak u Manchester bio je jedna od priča, ali Lippi je još u Njemačkoj engleskim novinarima odgovorio da ne zna engleski i da zato neće doći na Otok.
A nove svjetske prvake u susretu s Hrvatskom 16. kolovoza, vjerojatno u Tarantu, mogao bi voditi Roberto Donadoni. Njemu se daje 80 posto izgleda da preuzme klupu. Po 10 posto daje se Gianluci Vialliju i Albertu Zaccheroniju.

Neće preuzeti SAD
U Njemačkoj će, pak, Klinsija zamijeniti njegov pomoćnik Joachim Löw. - Hvala svima, posebno navijačima, stvorili smo novi imidž Nijemaca diljem svijeta, a odlazim jer želim provoditi vrijeme s obitelji u Kaliforniji. Pregorio sam i šest mjeseci ću se odmarati prije pomisli na novi posao. Reprezentacija SAD-a? Ne, ne dolazi u obzir - rekao je Klinsmann.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije