Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško finale

Đoković opravdava poraz: 'Bilo je jako vjetrovito, promašio sam neke udarce'

Wimbledon - Carlos Alcaraz Wins First Title
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
1/56
17.07.2023.
u 12:08

"Propustio sam neke šanse, posebno na 6:6 u tiebreaku. Nakon toga je Carlos podigao igru, a u trećem setu nisam bio pravi. Carlos je dobro igrao i dobro se branio. Zaslužio je pobijediti", priznao je Novak Đoković nakon emotivnog poraza u finalu Wimbledona

Dramatično nedjeljno finale Wimbledona dalo je novog pobjednika. Mladi Španjolac Carlos Alcaraz (20) porazio je Novaka Đokovića (36) s 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4). Tako je došao do svog drugog Grand Slama i prvog trofeja na najprestižnijem teniskom natjecanju svijeta.

Meč je obilježila žestoka i energična igra puna preokreta. Đoković je dominantno uzeo prvi set, da bi zatim drugi u tiebreaku otišao na stranu Alcaraza, a Đoković je u trećem potpuno pao. Uslijedilo je dizanje srpskog tenisača u četvrtom setu pa konačna pobjeda Španjolca u petom.

GALERIJA Alcaraz srušio Đokovića za svoju prvu pobjedu u Wimbledonu

Wimbledon - Carlos Alcaraz Wins First Title
1/56

Međutim, u meču je zamjetan bio i odnos londonske publike i Novaka Đokovića, odnosno obostrani manjak simpatija. Publika je odmah stala na stranu Španjolca i dobacivala Đokoviću koji je u dva navrata zatražio od glavnog suca da ih utiša jer ga ometaju tijekom poena. Zvižduci su bili najglasniji kada je u petom setu, nakon što je Alcaraz prekinuo njegov servis, reketom pogodio stup koji drži mrežu.

Zaradio je opomenu suca s kojim se sukobio već u trećem setu. U središnjem dijelu meča gomilale su se pogreške na strani srpskog tenisača koji je postajao sve nervozniji. Sudac ga je opomenuo zbog dugog vremena koje mu treba da servira lopticu, a Đoković je prigovorio da sat puštaju prerano i da ne stigne do ručnika.

VEZANI ČLANCI:

Nakon meča pojasnio je zašto je razbio reket. "Nema se o tome puno pričati. Bio sam frustriran, odigrali smo neke teške izmjene. Najprije je bio problem s vremenskim ograničenjem, ali neke stvari jednostavno morate prihvatiti. To je jednostavno bila frustracija", kazao je Đoković.

Dotaknuo se i uzroka poraza u finalnom meču. "Bekend me izdao. Propustio sam šanse koje nisam htio, posebno na 6:6 u tiebreaku. Nakon toga je Carlos podigao igru, a u trećem setu nisam bio pravi. Bilo je jako vjetrovito, promašio sam volej i još neke udarce. Ipak, Carlos je dobro igrao i dobro se branio. Zaslužio je pobijediti", zaključio je Đoković.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 5

DU
Deleted user
23:05 19.07.2023.

kriva mu je Republika Kosovo

JO
jozakontra
13:20 17.07.2023.

zanimljivo kako taj zločesti vjetar puse samo na gedžinoj strani terena, da nisu krive ustaše?

LA
lajh1985
20:55 17.07.2023.

sto nije mogao pozvat prevec medicinskih time outa kao sto je to radio kroz cijelu karijeru...Mora da su to ogranicili i zbog popisanka Medvedeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije