Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI TENISAČ SVIJETA

Đoković govorio o bombardiranju Srbije, BBC nije prikazao taj dio intervjua

Novak Đoković
17.02.2022.
u 08:52

– Godine 1999., kada sam imao 12 godina, nakon tjedan-dva po cijeli dan izlazili smo igrati tenis, iako su pale bombe. Stvarno nismo imali nastavu tada, škole nisu radile, pa smo se veselili tenisu.

Novak Đoković ovoga je tjedna dao ekskluzivni intervju za BBC u kojem je progovorio o svemu što mu se događalo tijekom Australian Opena na kojem na kraju nije mogao zaigrati. No, britanska televizija nije prikazala sve dijelove razgovora.

Đoković je govorio o odrastanju tijekom NATO-ova bombardiranja Srbije.

– Tijekom 90-ih, kada sam počeo igrati tenis, imali smo dva rata, sankcije, čekanje u redovima... Teško razdoblje za mene, moju obitelj... i počeo sam se baviti ne baš jeftinim sportom. Često sam išao sam na putovanja. I na tim putovanjima morao sam brzo odrasti, ne ovisiti o drugima, jer nisam mogao putovati s ocem, s članovima obitelji, trenerom... Putovao sam na mnoge turnire stvarno sam. Od malih nogu sam se osamostalio i mislim da mi je to pomoglo da izgradim karakter, i to vrlo mlad – rekao je Đoković i dodao:

– Držao sam se onoga što je važno, pa čak i kad su bombe letjele iznad naših glava. Npr. 1999., kada sam imao 12 godina, nakon tjedan-dva po cijeli dan izlazili smo igrati tenis, iako su pale bombe. Stvarno nismo imali nastavu tada, škole nisu radile, pa smo se veselili tenisu. Frustracija? Ne, zahvalan sam na tom iskustvu jer me ta situacija natjerala da cijenim ono što imam puno više. I mislim da je to dosta utjecalo na moj karakter i na to kako se još uvijek ponašam u životu.

Osvrnuo se i na smještaj u australskom hotelu za imigrante.

– Neki su tamo godinama. Devet godina neki izbjeglice! Svakako sam ih htio upoznati, ali nisam imao priliku. Nisam smio izaći iz sobe. Tako da me duboko pogodilo to što ti ljudi doživljavaju. Nije bilo lako, ali je to vrlo korisno životno iskustvo.

 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar horuk
horuk
09:16 17.02.2022.

Teska mladost kada te bombardiraju tjedan dana. Kako je samo bilo djeci koja su od Srba bombardirani 4 godine?

FO
forza
09:09 17.02.2022.

Zanimljiv ovaj lik Djokovic, govoro o dva rata a imali smo ih cetiri (Slovenija, Hrvatska, BiH, Kosovo) u sjecanju mu je samo bombardiranje Srbije naravno Nato ih je bombardirao samo zato sto su Srbi. Bolesno, glume uvijek neke zrtve, mirotvorce, neke borce za pravdu a u stvarnosti su sami za sve krivi, kao i za sva razaranja, ubijanja i zlocine po Bosni, Hrvatskoj, Kosovu i Sloveniji, tako sada i on glumi zrtvu i suosjeca za azilantima u Australiji a u stvari lagao i na prijevaru pokusao uci u Australiju kao zadnji klosar.

Avatar Zmija
Zmija
09:27 17.02.2022.

A mislio sam da je vise obrazovan! Mislio sam da nece dozvoliti politici da se mjesa u njegovim sportskim dostignucima! Mislio sam da stvarno ima karaktera onoga pravoga sportasa! Ali srbin ostaje srbin, tri puta ponovljena laz za njih jeste istina pa i za njega to vazi. Kada pitas srbe: sta su napravili '90-tih? Imaju da ti odgovore: pa za sve je kriva politika! E nikako da kazu cija politika!!!!!!!!!!!!!!! Eh Djokovicu. Tebi padali bombe i nisi prestao igrati tenis! U medjuvremenu tvoja braca klali su djecu, i sve sto se stvorilo ispred njih, protjerali ljude sa svoja ognjista, oduzeli im dokumente i spalili zajedno sa kucama, silovali zene ................. i necu vise da komentiram jer postajem sve nervozniji i onda admin ima da izbrise sve to radi pravila koje cjenim ali kada je u pitanju ovakav zlotvor koji nijece zvjerstva, onda tu vise ne bi trebali uvaziti pravila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije