Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta

Dodig i Krajicek trećim kiksali i treći put te definitivno ostali bez šanse za polufinale

Ekshibicijski susret Đoković - Dodik povodom otvaranja teniskog centra u Visokom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
18.11.2022.
u 18:19

U odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvi nositelji Koolhof i Skupski nisu napravili ni jedan krivi korak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek izgubili su i treći put na ATP Finalu u Torinu čime su definitivno ostali bez polufinala, bolji su od njih ovaj put bili Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski sa 7-5, 4-6, 10-6.

Premda su Dodig i Krajicek izgubili uvodna dva meča u zelenoj skupini, kao i prvi set u trećem meču, imali su šanse i tada za polufinale. Morali su napraviti preokret, pobijediti te čekati da Nikola Mektić i Mate Pavić slave s 2-0 u setovima protiv Kyrgiosa i Kokkinakisa.

No, Dodig i Krajicek nisu obavili svoj dio posla. Poraženi su iako su i treći put u Torinu osvojili set. Isto tako, Koolhof i Skupski još uvijek nisu sigurni za polufinale unatoč pobjedi. Moraju dočekati da Mektić i Pavić uzmu barem jedan set u svom meču kasnije tijekom petka. Hrvatska kombinacija Mektić i Pavić već je ranije osigurala polufinale.

Prvi set je odlučen u samoj završnici kada su Koolhof i Skupski, kod vodstva 6-5, sjajnim reternima na servis Dodiga slomili suparnike. No, hrvatsko-američka kombinacija je uzvratila u drugom setu te je kod 2-2 iskoristila četvrtu break priliku za 3-2, što im je otvorilo put prema 1-1 u setovima.

No, u odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvi nositelji Koolhof i Skupski nisu napravili ni jedan krivi korak. Poveli su 4-0 pa potom i 8-1 čime je meč bio odlučen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije