Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREA KOMŠIĆ

Do uspjeha karijere dijelila ju je 31 stotinka: "Teško je kada sam financiraš sezonu"

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Luka Stanzl/PIXSELL
04.01.2022.
u 16:06

S obzirom da ima fakultetsku diplomu sveučilišta u Denveru i da je samo pridruženi član reprezentacije, Andrea je najavila da će ova sezona odrediti hoće li nastaviti skijati ili će izaći na tržište rada

Sa startnim brojem 43, Andrea Komšić izborila je 32. vrijeme prve vožnje sljemenskog slaloma Svjetskog kupa. Nažalost, značilo je to da je za dva mjesta izvan ulaska u drugu vožnju za koju joj je nedostajala 31 stotinka.

- U ovom sportu mora netko izvisiti, nažalost to sam bila danas ja. Najviše sam izgubila u tom prvom dijelu, na samom ulasku u stazu, jer nisam znala kako pristupiti tim nekim kanalima koji su bili samo na početku. Ja sam očito uzela krivi pristup. Poslije kada sam shvatil da je to sporije, krenula sam ali nije bilo dovoljno - kazala je 25-godišnja hrvatska reprezentativka kojoj će ovaj plasman, nadomak druge vožnje, biti dobar poticaj u borbi za prve svjetske bodove.

- Ovo je samopuzdanje za utrke u Kranjskoj Gori i Flachau. Znam da se mogu boriti s tim curama. Najvažnije je izdržati stazu od prvog do posljednjeg zavoja. Koliko god tu sreća značila, jako su bitni koncentracija i odlučnost. Treba se sve poklopiti. Treba se dobro odskijati.

Andrea je četiri godine studirala u Americi. Kako je balansirala između sportske i akademske karijere?

- Završila sam te četiri godine u Denveru. Jako mi to puno znači. Drago mi je što sam završila jer ću imati neki život i poslije skijanja. To ne mora biti u sportu već u međunarodnom biznisu. Nije bilo lako boriti se na dva razboja ali su te četiri godine sigurno bile najbolje iskustvo u karijeri. Stekla sam i znanja, i samopuzdanja, i puno prijatelja. I osamostalila sam se. Nikad ne bih mijenjala iskustvo u Denveru za nešto drugo.

Kakav je karijerni plan. Koliko će se još baviti skijanjem? Kada će izaći na tržište rada?

- Nisam ni mlada, a nisam ni stara. Sigurno imam još u nogama i glavi za nastaviti dalje. To ovisi o ovoj sezoni, kako će završiti. Onda ću razmisliti, posložiti neke kockice i vidjeti gdje dalje.

Ako vam se čini da bi Andrein nastavak skijaške karijere mogao biti upitan onda će vam biti sve jasno ako vam kažemo da ona sama financira svoju sezonu. I tako već neko vrijeme.

- Od 2016. sam pridruženi član reprezentacije a tada sam otišla na studij u SAD koji je potrajao do 2020. godine. Prošle i ove sezone sami se financiramo. Naravno, Hrvatski skijaški savez pomaže oko nabavka skija i opreme ali i treninga. Ove sam sezone puno trenirala puno s Leonom Popović što mi jako puno znači. Uvijek puno znači imati pored sebe dobru suparnicu, pogotovo Leonu, jer smo nas dvije dosta toga prošle a i Zrinka je s nama. Puno znači imati nekoga uz sebe. Najgore je sam trenirati. I kada se sam trenira ima svojih benefita, no meni je uvijek lakše bilo kada sam uz nekoga, kada mogu razgovarati s nekim i o drugim temama a ne samo o skijanju. Zapravo, držim da ne bi bilo zdravo razgovarati samo o skijanju. Mora se imati i drugih tema i opuštanja. Treba sve balansirati.

Je li požrtvovni tata Komšić otkrio kćeri koliko stoji "privatna" sezona Svjetskog kupa. Ili čuva tu svotu od nje, a se ne šokira?

- I on je otkrio a znam ja i otprilike.

Je li to u rangu 30.000 eura?

- To vam je puno, puno više. Sve što se ulaže to je samo dodatna motivacija za dalje. Borim se koliko mogu, doći će.

>> Pogledajte i reakcije naših skijašica nakon prve vožnje

Komentara 1

Avatar jeremija1
jeremija1
21:56 04.01.2022.

Željko, Ivo, David...sve neki Komšići. Kod udaje obavezno mijenjaj prezime !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije