Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI NASTUP U LP-U

Do 15.30 je poštar, a potom vodi momčad u Ligi prvaka!

Apfel Novo vrijeme
Foto: Matko Begović
1/4
03.10.2018.
u 12:19

Pobjedničku klapu futsal kluba Novo vrijeme Apfel osim trenera poštara čine i odvjetnik, mehaničar, trgovački putnici...

“Dobro došli u Makarsku, grad Lige prvaka”, piše na plakatima koji ovih dana krase ulice toga grada. Ovih dana u Makarskoj će se ispisati sportska povijest, i to malonogometna. Novo vrijeme Apfel, prvak Hrvatske, prvi put igra u skupini Lige prvaka.

– Liga prvaka je vrh u europskom futsalu i idemo vidjeti gdje smo u odnosu na velike momčadi. Na iznenađenje mnogih, lani smo postali prvaci Hrvatske. Vjerujem da imamo šanse ući i među 16 najboljih u Europi. Iako po koeficijentu nismo najbolji, vjerujemo da možemo ući u borbu sa svima. Četiri su momčadi u skupini, a samo pobjednik ide dalje, ali ništa nije nemoguće – kaže trener Apfela Teo Strunje (36).

Nedostaje nam utakmica

Makarski klub u srijedu (20.30) igra prvu utakmicu u skupini s finskim prvakom Kampuksen Dynamom koji ima više finskih reprezentativaca, a izbornik im je jedan od naših najvećih malonogometnih stručnjaka Mićo Martić. No, Strunjini momci su spremni...

– Tjelesno jesmo. Malo nam nedostaje natjecateljskih utakmica s obzirom na to da nam prvenstvo počinje tek idući vikend. No, pripreme smo obavili na najbolji način. Nedostajat će nam, kako sada stvari stoje, naš drugi Brazilac Lucao, ali morat ćemo igrati bez njega. Rekao sam da imamo iskusne igrače koji su prošli puno toga, ali puno je tu i mlađih domaćih dečki, a s obzirom na to da se igra u Makarskoj, to će ostaviti traga na njima. Prva utakmica s Dynamom iz Finske za nas je kao finale. Moramo nadvladati tu psihološku barijeru – kaže Strunje.

>> Pogledajte i što su dinamovci rekli uoči puta u Belgiju

Dvorana je gotovo rasprodana za sva tri dana kada se igraju utakmice.

– Mislim da naši suparnici i ne slute u kakvo grotlo makarske dvorane dolaze, ali da se ne oslanjamo samo na navijače, imamo mi i druge kvalitete; od Duje Bajrušovića koji je naš glavni motor do ostalih. Imamo dva-tri povremena hrvatska reprezentativca, imamo dvojicu Brazilaca i svoje adute i kvalitete pa mislim da se možemo ravnopravno natjecati sa svim momčadima.

A osim s Dynamom, igrat će Apfel u četvrtak (20.30) protiv TMC Tbilisija iz Gruzije te u subotu u isto vrijeme s Aktobeom iz Kazahstana.

– Slovimo kao najagresivnija momčad u Hrvatskoj, naš visoki presing je neugodan za sve momčadi igramo li ga kvalitetno. No, iako igramo čvrsto, nismo gruba momčad. To dokazuje i naš naslov prve fair-play momčadi u Hrvatskoj. Napravili smo najmanje prekršaja i dobili najmanje kartona prošle sezone. Cilj nam je visoko napadati, ali pritom igrati sportski – kaže Strunje.

Momčad Apfela jako je zanimljiva, ima u njoj i puno igrača iz Makarske i okolice.

– To su sve momci koji mogu biti futsalski profesionalci, ali s obzirom na stvarnost futsala u Hrvatskoj, opredijelili su se za sigurnost pa uz to i rade. A što se tiče kvalitete, mogli bi igrati u svim klubovima Hrvatske i Europe. Iako su amateri, puno treniraju, u pripremnom razdoblju do osam puta tjedno, a za vrijeme prvenstva pet do šest puta tjedno, tako da smo po tome kao profesionalci.

Knin - Split - Makarska

A tko su dečki koji stoje iza velikog futsalskog uspjeha u Makarskoj?

– Većina njih radi kod našeg glavnog sponzora kao trgovački putnici, imamo jednog odvjetnika, jednog mehaničara, sezonaca u turizmu... – priča trener koji i sam ima posao.

Naime, 36-godišnji Strunje prije treninga i utakmica je – poštar. Prije 10 mjeseci postao je otac blizanaca, živi u Splitu, a u Kninu radi kao poštar. Do 15.30 je na poslu, potom juri u Split, oko 17 sati nešto pojede, izljubi ženu i djecu i već u 18.30 je u Makarskoj na treningu. I tako svaki dan.

– Najviše zahvala supruzi koja obavlja većinu poslova doma. Nekako se usklađujemo i za sada uspijevamo – zaključio je Strunje.

>> Pogledajte i kako je igrač zabio golčinu iz slobodnjaka, pa popio pivo koje je doletjelo 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije