Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dnevnik iz kraljeva

Korupcija u svim područjima ublažena je gostoljubivošću

06.03.2015., Kraljevo - Sportski centar Kraljevo, prvo kolo Davis cup, Srbija - Hrvatska. Guzva na ulazu u dvoranu prije susreta Novaka Djokovica i Mate Delica. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
09.03.2015.
u 23:20

Kraljevački hotelijeri željeli su iskoristiti priliku pa su cijene barem udvostručili, no to im se vratilo kao bumerang

Zaključujući priču iz Kraljeva nakon dvoboja teniskih reprezentacija Hrvatske i Srbije, još jednom sam se uvjerio u susretljivost domaćina, ali i u to na što su sve spremni. U Hrvatskoj će vam poneki taksist ili frizer možda i zaboraviti izdati račun, ali u Srbiji je to gotovo pravilo. Naslušao sam se ovih dana u Kraljevu različitih isprika i objašnjenja vozača taksija, ali – računa nema.

– Joj, zaboravio sam ih kod kuće.

– Auto mi je od kolege i zaista ne znam gdje ih je ostavio.

U vlaku od Beograda do Lapova nije bilo grijanja.

– Sad će valjda proraditi, sve su pregledali i sustav je u redu – kazao je kondukter.

No, sustav očito nije bio u redu jer grijanje ni do kraja putovanja nije proradilo. A baš je bilo hladno, okolni potoci i bare bili su pod ledom. Kada sam stigao u Kraljevo počeo je padati i snijeg. A tek hoteli. U službenom hotelu za novinare nije bilo mjesta. U drugom su zaključili da s mojom kreditnom karticom nešto nije u redu iako s njom plaćam po cijelom svijetu. Nije pomogla ni potvrda banke da je s karticom sve u redu. No, odgovor iz trećeg hotela razotkrio je igru.

– Bila je neka pogreška u ponudi. Cijena nije 25 nego 65 eura.

Kraljevački hotelijeri željeli su iskoristiti priliku pa su uobičajene cijene barem udvostručili. No, to im se vratilo kao bumerang. Uslijedili su otkazi rezervacija (dijelom i zbog malog broja ulaznica u prodaji za susret Srbija – Hrvatska), pa su ostali poluprazni. A iz onog službenog hotela stigla mi je SMS poruka:

"Štovani gospodine, čeka vas krasna soba za mladence u našem hotelu. Kod nas su još neki CRO novinari. Očekujemo vas.".

Nisam se preselio, ne bi to bilo korektno prema vlasnicima hotela u kojem sam odsjeo. U njemu je, doduše, jednog hladnog jutra zatajilo grijanje (noćni čuvar je otišao i zaboravio upaliti vatru), ali mi je vlasnica ponudila da će me odvesti do dvorane jer je vidjela da taksisti nabijaju cijenu.

A tek u dvorani! Prvi dan na dijelu tribine rezerviranom za novinare nije bilo slobodnog mjesta. Sve je bilo zauzeto iako se vidjelo da je ondje novinara najmanje, a bilo je i djece. Požalio sam se zbog toga šefici press centra...

– A što ću, prikrpali su nam se lokalci – odgovorila je.

– Pa zatražite pomoć policije ili redarske službe – rekao sam joj.

– Pa oni su i krivi, svatko je uveo po jednoga svoga – odgovorila mi je.

A Kraljevčani su inače iznimno gostoljubivi. No, katkad je bolje kad dobijete ono što očekujete. Ni više ni manje od toga.

>> Nama dobro a nikom zlo. Publika u Kraljevu zapljeskala Lijepoj našoj!

Komentara 14

AJ
ajam
04:42 10.03.2015.

Korupcija, Simuliranje Novaka, prisvajanje Pilica i dr. Jako ljubazno i zahvalno od strane Vecernjrg Lista. U nekim prijasnjim komentarima , bio sam malo kritican prema ovakovome pisanju, ali sada sam dobio osjecaj da vas sazaljevam.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
02:22 10.03.2015.

A kod nas je kao bolje.....

BA
balic
08:49 10.03.2015.

E da i onda dodju ovdje na nase stranice i oce da nama prodaju price o moralu,malo sutra balkan je balkan tamo u komsiluku jos malo jaci ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije