Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDALA SE ZA Bierhoffa

Djevojka koja je Dražena odvela u smrt doživjela brojne tragedije, Biserka tvrdi: Ona je monstrum

Klara Bierhoff vozila je automobil u kojem je poginuo Dražen Petrovi?, arhiva
Foto: Andreas Altwein/DPA
1/3
07.06.2023.
u 10:24

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović.

Košarkaški genijalac Dražen Petrović, kojeg su mnogi zvali i Mozartom ove igre, tragično je preminuo na današnji dan prije točno 30 godina. Dražen je iza sebe ostavio brojne uspomene koje podsjećaju na to kakva je ljudska i igračka veličina bio. 

Karijeru je Dražen počeo s 15 godina u Šibenci iz koje je 1984. prešao u Cibonu. S vukovima je osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka, te tri kupa bivše države. 

Uslijedio je odlazak u madridski Real 1988. s kojim je uzeo španjolski Kup i europski Kup pobjednika kupova. No, njegova sudbina bila je najjača košarkaška liga svijeta, gdje je došao 1989. iako je još 1986. bio biran kao 60. izbor drafta od Portland Trailblazersa, s kojima je izborio i finale NBA lige. Nakon toga otišao je u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./1993. izabran u treću najbolju momčad NBA lige.



A onda je njegov život naprasno stao. Tog kobnog 7. lipnja 1993., vraćao se iz Poljske s još dvije žene. Oko 17.30 toga dana, golf se punom brzinom zabio u kamion u cisternu, a Dražen, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, na mjestu je poginuo.

Dražena nema već 29 godina. Košarkaški Mozart poginuo je u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine na njemačkoj autocesti. S Draženom su u crvenom Golfu bile njegova djevojka Klara i njezina prijateljica Hilal Edebal, talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara.

Klara je rođena 1970. godine, a prije nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica. Uz pomoć jedne prijateljice iz Hrvatske, nastojala je stupiti u kontakt s njim preko menadžera, a kad je došla na jednu utakmicu, prema navodima prijatelja ispisali su ljubavni scenarij. Poslije nije govorila o vezi s Draženom ni o prometnoj nesreći. Dolazila je nekoliko puta u Zagreb na Draženov grob te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom.

Trebale su proći tri godine od nesreće da upozna njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa kojem je sudbonosno "da, uzimam" izrekla 2001. godine. Par je prvo dijete dobio 2007. godine, a 2010. godine život su joj obilježile dvije tragedije. Naime, u osmom mjesecu trudnoće izgubila je dijete, a zatim je preminuo i njezin brat Ladislav.

Draženova majka Biserka za Klaru nema lijepih riječi. Ona je u međuvremenu upoznala Hilal koja je poslije nesreće izgubila pamćenje.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović.

Komentara 12

DU
Deleted user
10:36 07.06.2023.

Zašto je monstrum? Zato što se nije polila benzinom i zapalila na Draženovom grobu?

LA
largo
12:06 07.06.2023.

Ajde više ostavite se žene

DU
Deleted user
13:04 07.06.2023.

Zašto svake godine ponavljate neukusne opaske Draženove mame o toj ženi. Pustite i tu ženu i Dražena već jednom na miru Mislim da joj Draženova mama nije mogla oprostiti što je bila Draženova simpatija umjesto one koju je mama odabrala,, onako po naški. Ništa novo ali više stvarno nije interesantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije