Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDITERANSKE IGRE

Dizač utega Amar Musić donio prvo zlato Hrvatskoj u Tarragoni

Amar Musić
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/4
26.06.2018.
u 16:34

Ovo je četvrta medalja hrvatskih sportašica i sportaša na MI u Tarragoni, a prva zlatna. Srebro je osvojio karatist Enes Garibović, a bronce hrvači Božo Starčević i Ivan Lizatović.

Hrvatski dizač utega Amar Musić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni. U kategoriji 85 kg Musić je izbačajem uspio podići stotinu kilograma više od vlastite težine.

Pobjedničkih 185 kilograma ostvario je u posljednjoj, trećoj seriji, nadmašivši za jedan kilogram drugoplasiranog Tunižanina Ramzija Bahloulija. Bronca je pripala Grku Dimitriosu Aslanidisu s podignuta 183 kilograma.  

- Kakva je konkurencija bila, najbolji trojac bi završio i na postolju Europskog prvenstva - izjavio je trener našeg najboljeg dizača Boško Čavka.

U dizačkoj disciplini trzajem Musić je zauzeo četvrto mjesto sa podignutih 146 kilograma, pet manje od brončanog Bahloulija, dok je zlatnu medalju osvojio Talijan Cristiano Giuseppe Ficco s podignuta 153 kilograma. 

Ovo je četvrta medalja hrvatskih sportašica i sportaša na MI u Tarragoni, a prva zlatna. Srebro je osvojio karatist Enes Garibović, a bronce hrvači Božo Starčević i Ivan Lizatović.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
apoxiomen007
19:32 26.06.2018.

Čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije