Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka mladih

Dinamovi juniori pred izazovom: 'Nećemo zbog koronavirusa izbjegavati duele'

04.03.2020.
u 12:10

Idemo s pozitivnim stavom, čeka nas velika utakmica s velikim suparnikom, ali mi smo pozitivni i nadamo se pobjedi – dodao je napadač Leon Šipoš, uoči današnje utakmice osmine finala juniorskog LP-a Bayern - Dinamo (14 sati)

Mladi nogometaši Dinama, momčad U-19 nastavlja svoj europski put i na proljeće, nakon uspješnog prolaska skupine, u 1/16 finala uspjeli su nakon jedanaesteraca izbaciti kijevski Dinamo.

Sad ih je ždrijeb poslao u München, na noge velikom Bayernu.

1/3

Utakmica se igra u 14 sati, a prijenos dvoboja je na Arenasportu 1.

Mi smo ratnička momčad

– Spremni smo i za Bayern. Ovo je fenomenalna nagrada za momčad, prošli smo u nekim utakmicama i pravi ‘pakao’. U Bergamu smo izgubili, ali bilo je to fenomenalno iskustvo, pola sata smo patili i trpjeli protiv Manchester Cityja. Takve utakmice su veliko iskustvo. U svakoj utakmici imamo mogućnost za pobjedu, to želim i sada kad igramo protiv Bayerna. Šteta je što je samo jedna utakmica, no idemo tamo s puno poštovanja prema suparniku, ali ništa više od toga. Moramo se držati plana, igrati ‘muški’ i ići na pobjedu. Jer jedanaesterce imaš i prije nego utakmica počne. Dakle, držimo penale, ali igrajmo na pobjedu – pričao je trener Igor Jovićević.

Priča o koronavirusu nije mogla ni njega zaobići, preporučuje se izbjegavanje rukovanja, a sportaši to rade prije početka utakmice.

– Zdravlje je na prvom mjestu i sigurno nije ugodno čitati o tome. Dobili smo od liječnika sva dezinfekcijska sredstava. A i sami ćemo malo pripaziti u zračnim lukama, na druženju s našim navijačima kojih će biti puno u Münchenu.

A duel igra?

– Naravno da ćemo ulaziti u duele! Ako ih pustimo, živjet ćemo jako opasno jer Bayern je strašan u organizaciji napada. Protutnjali su kroz skupinu s Tottenhamom, Olympiacosom i Crvenom zvezdom. I tu smo vidjeli da si ‘nagrabusio’ ako ih pustiš da igraju, i to jako. Nevjerojatno je da su u toj skupini zaradili samo četiri žuta kartona. Dakle, ili su toliko vrhunski da ne možeš doći do njih ili suparnici nisu bili dovoljno agresivni i davali su im previše vremena. A naša karakteristika je da smo ratnički raspoloženi, mi i sad idemo u boj u München – kazao je Jovićević.

Ulaskom u osminu finala Lige prvaka mladih Dinamo je nastavio svoju sjajnu europsku seriju tih mlađih kategorija.

Prošle sezone bio je u četvrtfinalu s Chelseajom, na milimetar do final-foura, pa je onda tehničkom greškom ispao od Anderlechta kada je u završnici trebao igrati s Barcelonom...

Imamo talent, ali i pravi rad

– Sve to je dokaz da klub radi vrhunski, i vodstvo kluba i akademija, to se potvrđuje iz godine u godinu. A to nije lako. Kad pogledate s kakvim se klubovima ‘tučemo’, imamo neravnopravne uvjete. Očito imamo talent, ali imamo i sustavni rad koji dečke formira kao ljude, stvaramo karakterne igrače. Sad idemo u München uživati u borbi. To je nagrada za sav trud, idemo sa svojim planom bez obzira na to što je Bayern favorit, ali mi idemo po četvrtfinale – zaključio je Jovićević.

– Idemo s pozitivnim stavom, čeka nas velika utakmica s velikim suparnikom, ali mi smo pozitivni i nadamo se pobjedi – dodao je napadač Leon Šipoš.

>> Pogledajte video: BBB dobili bitku, na Valenentinovo vraćeno ime Dinamo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije