Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJENI

Dinamovci s kuhačom u ruci na festivalu hrane i vina

Ivo Pinto i Ruben Lima
Foto: gnkdinamo.hr
1/3
04.04.2014.
u 11:07

- Hrvatska je kuhinja dosta različita od portugalske, ali uvijek rado probam domaća jela. Moram priznati da najviše volim ćevape, iako znam da nisu hrvatsko jelo - rekao je sa smiješkom Lima.

Prvotimci Dinama Ivo Pinto i Ruben Lima sudjelovali su na poznatom 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina koji se od 3. do 5. travnja održava u Areni Zagreb. Dvojica Portugalaca koji već gotovo godinu dana nastupaju u modrom dresu imali su priliku upoznati se s raznim hrvatskim specijalitetima te sudjelovati u kuhanju istih.

Nakon što su prošetali festivalom na kojem se ove godine predstavlja čak 111 izlagača, igrači Dinama uputili su se prema pozornici i glavnoj kuhinji.

Na kulinarskoj radionici poznati su kuhari Branko Ognjenović i Dalibor Kovač pripremali podravska jela poput toplo hladne salate od jelena, lovački grah i slavonska tradicionalna jela od batata i divljači, a Pinto i Lima marljivo su pomagali u kuhanju i pripremi jela. Igrači Dinama s velikim su zanimanjem slušali savjete kuhara te sudjelovali u radionici, a bili su i više nego zadovoljni pripremljenim specijalitetima.

Foto: gnkdinamo.hr

- Već smo dosta dugo u Hrvatskoj i imali smo priliku probati razne hrvatske specijalitete. Hrvatska je kuhinja dosta različita od portugalske, ali uvijek rado probam domaća jela. Moram priznati da najviše volim ćevape, iako znam da nisu hrvatsko jelo - rekao je sa smiješkom Lima.

- Jako je zanimljivo sudjelovati u ovakvom projektu uz kulinarske stručnjake i drago mi je što smo sudjelovali na ovoj radionici na kojoj smo vidjeli kako se pripremaju neka jela za koja do sada nisam čuo. Nisam do sada imao priliku probati batate odnosno slatki krumpir, ali ovi su specijaliteti stvarno ukusni – zadovoljan je nakon radionice bio Pinto.

>> Kaže Vaha: Bez pobjeda u LP-u nema govora o Dinamovu pomaku

Komentara 2

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:00 04.04.2014.

Dinamovci s kuhačom u ruci na festivalu hrane i vina jer poznato je da je duša, šef i gazda hrvatske nogometne svetinje gospon Zdravko sjajno kuha nogometne transfere.

LI
Lisabon
14:40 04.04.2014.

Sad ce udruga Nas Hajduk nastaviti s proglasom o ovome.Prvo su se oglasili kad je Konzum bio dinamov sponzor,a hajduku je bas istekao ugovor s njima:nemojte kupovati u Konzumu.Onda su se javili kad je HEP bio sponzor Dinama s proglasom:Prestanite placati struju HEPu.Sad ,kad vide ovo vjerojatno slijedi proglas:Prestanite jesti jer dinamovi igraci kuhaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije