Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE

Dinamovci pobjeđuju i u karateu, Grk bi se mogao boriti za Hrvatsku

Pobjednik Bitević s hrvatskim karatašicama
Foto: Dražen Brajdić
1/5
19.05.2012.
u 22:55

Pobjednik najavio da će prvu nagradu (5.000 eura) potrošiti na kupovinu automobila, a Grk će svoju zaradu (2.000) staviti u kasicu prasicu

Slobodan Bitević, aktualni svjetski prvak (84 kg), pobjednik je elitnog turnira osmorice u sklopu 21. Croatia Cupa u karateu. Nakon što je do finala došao sa tri glatke pobjede i skorom 19:1, Bitević je u atraktivnoj završnici pobijedio Grka Tzanosa. Srbin je poveo 4:1 nakon čišćenja, a Tzanos je udarcem nogom u glavu izjednačio u posljednjoj sekundi (4:4), da bi Bitević prvu nagradu (5.000 eura) zaradio sudačkim preglasavanjem.

- Nedavno sam položio vozački pa ću ovaj novac uložiti u kupovinu automobila - najavio je sretni pobjednik među čijim žrtvama je bio i lanjski pobjednik Pero Vučić (6:1).

Bitević je lani bio europski prvak, a ove godine brončani na Europskom prvenstvu. Apsolvent je fakulteta za Sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, a živi od karatea, od državne sportske stipendije i primanja u svom pančevačkom Dinamu.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka, jača nego lani. Kako su moji kriteriji strogi mogu reći da je Slobodan napravio tri pogreške koje su ga mogle stajati visokog plasmana. Drago mi je što je baš moj štićenik prvi srpski karataš koji je nakon 2000. i mene, osvojio ovaj iznimno cijenjeni turnir - govorio je Bitevićev klupski trener Predrag Stojadinov, svojedobno također svjetski prvak.

Trećeplasirani Turčin Yagci zaradio je 1.000 eura, dok je 2.000 eura pripalo pobijeđenom finalistu Tzanosu:

- Čuvat ću ove novce vrlo pažljivo jer stanje u mojoj zemlji vrlo je teško. Savez nije imao novaca da na EP pošalje borbenu momčad da brani naslov europskog prvaka. Ako se tako nastavi počet ću razmišljati o ponudi iz Hrvatske da preselim pod vašu zastavu. Nikola Protuđer, organizator ovog turnira, povremeno mi to nudi, možda mu se doista javim. Uostalom, ja se ovdje osjećam sjajno, ovo je već četvrti put da sam nastupio na ovom turniru - kazao je 22-godišnji Grk.

Petar Hećimović, trener iz kluba organizatora, bio je zadovoljan prikazanim karateom:

- Borci su manje kalkulirali nego lani. Pratio sam neke od njih, recimo Tzanos je radio po 17,18 napada po borbi što je puno.

Rezultati po skupinama: CRVENA: Vučić - Bitević 1:6, Ljatifi - Yagcy 2:0, Vučić - Ljatifi 1_0, Vučić - Yagcy 2:7, Bitević - Ljatifi 8:0; PLAVA: Lučić - Tzanos 1:3, Smaal - Magdi 3:1, Lučić - Smaal 2:0, Tzanos -Magdi 5:0, Lučić - Magdi 0:1, Tzanos - Smaal 0:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije