Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOOTBALL MEETS DATA

Dinamo vratio Hrvatsku u TOP 20 i kreće srušiti Srbiju. Plavi se bore za izravan plasman u Ligu prvaka

Zagreb: Slavlje igrača Dinama nakon 2:0 pobjede u prvom susuretu 1/8 finala UEFA Konferencijske lige protiv PAOK-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/105
08.03.2024.
u 10:45

Aktualni hrvatski prvak vratio je Hrvatsku u društvo najjačih liga Europe, također se bori za direktan ulazak u elitno natjecanje iduće sezone.

Hrvatski prvak Dinamo nastavio je spašavati Hrvatsku na tablici Uefinih koeficijenata. Domaćom pobjedom nad grčkim PAOK-om (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige omogućio je Hrvatskoj da na spomenutoj tablici pretekne Poljsku te je sada 20. liga Europe.

Hrvatska se sada vratila u TOP 20 liga Europe te ima koeficijent 25.525, dok je Poljska ostala na 25.375. Željeno 15. mjesto, na kojem je trenutno Danska s koeficijentom 31.450 i koje jamči dva kluba u Ligi prvaka, trenutno je jako daleko, ali za naše klubove postoje i neki realniji ciljevi. 

Primjerice, možemo srušiti Srbiju koja je mjesto iznad nas, a to bi se moglo dogoditi već ove sezone, prema Football Meets Data treba nam ulazak u finale Konferencijske lige, iliti četiri pobjede i jedan remi. Također, ukoliko Dinamo postane prvak Hrvatske, a u ostalim ligama čiji se klubovi bore za izravan ulazak u LP poredak ostane kao što je sada, Zagrepčani bi iduće sezone ušli izravno u skupinu Lige prvaka.

VEZANI ČLANCI:

Četiri kluba koji imaju veći koeficijent - Šahtar, Slavia, Basel i Kopenhagen - nisu vodeći u prvenstvima. Kao ni Dinamo... A još jednom pobjedom u Europi ove sezone, plavi bi preskočili Kopenhagen i Basel i došli na treće mjesto, iza praške Slavije, koja je još u natjecanju i igra protiv Milana u Europskoj ligi, te Šahtara, čiji je koeficijent uvjerljivo najveći i veliki je favorit za to mjesto u Ligi prvaka jer u prvenstvu ima samo bod manje od Dnipra, ali i dvije utakmice manje.

Zagreb: Slavlje igrača Dinama nakon 2:0 pobjede u prvom susuretu 1/8 finala UEFA Konferencijske lige protiv PAOK-a
1/105

Komentara 5

BU
burza
21:17 08.03.2024.

Znam kome nije draga Dinamova pobjeda

MI
Mikis
13:25 08.03.2024.

kakva naslovnica. poziv na sukobe i rivalstva preko klubova. spominjanje cijele susjedne drzave preko klubovi koji niti ne igraju medusobne susrete. tolko o woke ekipici koja vise mirisi na klerofasizam i ultraprovokatore

Avatar volim fritule
volim fritule
13:21 08.03.2024.

mogu poći i ja ako treba rušiti s.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije