Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor

Dinamo ne želi da TV snima susrete juniora zbog ugovora

'27.10.2010., pomocni teren na Poljudu, Split - HNL, 7. kolo, Hajduk - Dinamo, juniori. Marko Grcic u duelu s bivsim suigracima.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
13.11.2010.
u 10:02

- Tajnik Nevenko Herjavec potpisao je ugovor a da nas nitko nije ništa pitao - kaže direktor Dinamove škole Romeo Jozak.

Naše prvoligaške momčadi nemaju baš nekakve koristi od TV prijenosa, iako se u inozemstvu od TV prava u nogometu živi. No, sad je natezanje oko toga došlo i na nižu razinu, na juniorske momčadi. Naime, Udruga klubova Prve HNL potpisala je ugovor s tvrtkom Meteora produkcija o snimanju i na lokalnim televizijama, emitiranju utakmica prve juniorske lige. No, Dinamo ne dopušta ulazak TV kamera te tvrtke na susret sa Šibenikom (14. studenoga).

"Brojni klubovi podržali su taj pionirski projekt i olakšali nam rad. Nažalost, klub koji se poziva na svoju mladost, ovaj tjedan zalupio nam je svoja vrata. U Dinamu smo sve preliminarno dogovorili, a onda je 11. studenoga došlo do preokreta. Direktor Dinamove omladinske škole dao je naputak da se ne dopusti snimanje te utakmice. Time se krše prava iz ugovora s Udrugom Prve HNL, a Dinamovim juniorima uskraćeno je stotinjak minuta TV etera", napisao je, među ostalim, u svojem dopisu Vedran Prga, direktor Meteora produkcije.

U Dinamu su potvrdili da ne dopuštaju snimanje utakmice i obrazložili zašto je tako.

– Točno je da je potpisan ugovor, uime Udruge klubova Prve HNL potpisao ga je tajnik Nevenko Herjavec. No, ta tvrtka nema ekskluzivna prava na sve, Udruga joj treba osigurati snimanje jedne utakmice po kolu. I to ne mora biti naša. Taj je ugovor potpisan a da se nije pitalo Dinamo, a još manje omladinsku školu. Niti Dinamo niti nogometna škola od toga nemaju baš nikakve koristi, već samo štete. Naime, mi svoje golove ili utakmice juniora ne možemo staviti ni na svoju internetsku stranicu zbog tog ugovora. I zato te TV kamere ne mogu na našu utakmicu. Neka im Udruga osigura neku drugu utakmicu - tvrdi ljutiti direktor Dinamove nogometne škole Romeo Jozak.

Ključne riječi

Komentara 4

PO
pocrte
17:33 13.11.2010.

Dinamo svaka čast! Još jedan dokaz da je Dinamo veliki klub u svakom pogledu. Neka plate pa neka snimaju. Još jedan pokušaj omalovažavanja Dinama od strane Večernjeg lista. Zašto?

ED
el.diavolo
11:07 13.11.2010.

još jedna potvrda da se radi o najljigavijem klubu na svijetu. vehabija na klupi, narkoman u upravi. kako očekivati drukčije? vratite nam dinamo.

VO
vojvo
11:48 13.11.2010.

junaci neka dođu kod tebe doma i bez tvoje dovole neka snimaju da vidiimo kako češ reagirati , inače ovo ti je još jedan plačeni natpis kako bi napravio što goru sliku o dinamu , a i sam znaš daa na te utakmice dolazi dosta menađera iz vana i kako onda da se dozvoli snimanje pa nije to hajduk da nikoga ne zanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije